De Nooijer: ”Zeven finales”

De voorzitter riep het aan het begin van het seizoen en toen werd er eigenlijk een beetje verbaasd op gereageerd. NEC moest volgens Hans van Delft eindelijk eens om de plaatsen mee gaan doen die recht geven op Europees voetbal.

De trainer was niet zo blij met die uitspraken en probeerde de druk er een beetje vanaf te halen. Maar nu kunnen we er niet meer omheen draaien: NEC moet gewoon voor Europees voetbal gaan.

Je ziet dat veel ploegen de laatste weken punten morsen. Utrecht heeft al vijf wedstrijden niet gewonnen en met NAC gaat het ook een stuk minder. Wij hebben ook even een mindere periode gehad, met de nederlagen tegen PSV, Feyenoord en Roda JC. We hebben ons daarna tegen Excelsior en Heerenveen goed herpakt en NEC staat nu natuurlijk niet voor niets op de vijfde plaats. Iedereen heeft nu door dat als we het met z`n allen doen, we een heel eind kunnen komen.

We hebben nog zeven wedstrijden voor de boeg en dat worden zeven finales. De eerstvolgende is uit bij Vitesse. Dat is in Gelderland een heel speciale wedstrijd, zeker voor onze supporters. In het Gelredome heeft NEC nog nooit gewonnen en bij dat duel komt veel kijken. Daarna krijgen we Utrecht en Ajax nog en ook het rijtje Zwolle-RBC-Groningen. Een makkelijk programma is het dus niet, maar dat heeft geen enkele ploeg in deze fase van de competitie.

Ik heb wel het gevoel dat NEC de laatste tijd is gegroeid. Als we het veld opkomen is er een soort gevoel van onoverwinnelijkheid. Kom maar op! We krijgen weinig tegengoals en eigenlijk scoren we altijd wel.
Het zelfvertrouwen neemt toe en daardoor gaan veel jongens makkelijker voetballen.

We spelen met een gezonde portie agressie. En ik denk dat wij de druk wel aankunnen, nu we zo dicht bij Europees voetbal zijn. We hebben een fitte selectie, de discipline is goed en iedereen speelt echt vanuit z`n taak.
Voor mij persoonlijk gaf de overwinning op Heerenveen ook een heerlijk gevoel. Het was mijn eerste wedstrijd in de basis na mijn blessure en ik heb dit seizoen nu twee keer van m`n oude club gewonnen. Tegen Heerenveen speelden we heel compact en als we dat doen, dan kunnen we het echt elke tegenstander moeilijk maken.

Dat is ook terug te zien op de ranglijst. Maar als wij Europees voetbal halen, dan zal daarna het gezeur wel weer beginnen. Wat heeft NEC daar nou te zoeken? Dat vind ik altijd zo`n onzin. De stand geeft het aan en wij hebben het dan gewoon fantastisch gedaan. Als wij het halen, zal dat voor NEC als het winnen van een prijs voelen. En hoe we het dan doen, dat zien we dan wel. Ik ga er nu in elk geval vanuit dat volgend seizoen mijn laatste jaar wordt. Als ik in mijn laatste seizoen met NEC Europees voetbal kan spelen, zou dat denk ik een mooie afsluiting zijn.

Bron: Dennis & Gerard.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.