De Nooijer ook volgend seizoen bij NEC

Wie tot voor kort de naam De Nooijer hoorde, dacht steevast aan Dennis. Maar na de verrassende transfer van Gérard naar Feyenoord is de spits van NEC verworden tot ?het broertje van?. Jaloers is de geblesseerde aanvalsleider van NEC, zondag tegenstander van Feyenoord, echter niet. Dennis zal zijn aflopende contract bij de Nijmegenaren namelijk verlengen, want ?op mijn leeftijd valt er qua clubs weinig meer te halen.?

?Het gaat heel goed met mijn buikspierblessure. Ik heb maandag en dinsdag voor het eerst weer met de groep meegetraind en ik heb daarvan geen reactie gekregen. Eigenlijk was er zelfs niets aan de hand. Helaas komt de wedstrijd tegen Feyenoord van zondag net iets te vroeg. Jammer, want het is altijd leuk om tegen een topploeg te spelen. En dan had ik ook tegen Gérard kunnen spelen. Het zou de derde keer zijn geweest dat we tegenover elkaar zouden staan. De eerste malen vond ik het niet leuk om tegen hem te spelen, ik speel liever met dan tegen hem. Het is nu de bedoeling dat ik tegen Roda JC weer inzetbaar ben. Maar maandag zal ik eerst met Jong NEC tegen de reserves van Excelsior voetballen, dus veel zal afhangen van de komende week.?

?Ik ben drie maanden weg geweest, maar het lijkt veel langer. De laatste wedstrijd voor de winterstop heb ik nog meegedaan, daarna heb ik mijn rust moeten nemen. Met NEC is het in die tijd echt heel goed gegaan. Je zou dus wel kunnen zeggen dat ze me niet gemist hebben, maar dat vind ik niet zo erg. Ik kom veel liever terug in een goedlopende ploeg dan in een team waarin weinig lukt. Voor mijn blessure heb ik veel gespeeld en ging het goed, dus ik ben er niet ongerust op dat ik niet meer aan bod zal komen.?

?Ik ben de oudste van de vijf spitsen bij NEC, maar een docent voor de rest ben ik niet. Ik praat wel veel met hen, maar zeg nooit dat ze iets per se zo of zo moeten doen. Op dit moment ben ik dus geblesseerd en zit ik op de tribune. Vanaf daar zie je de wedstrijd toch heel anders dan wanneer je in het veld zou staan. Ik kan dus wel aangeven of het wel of niet goed is. Dat wordt door iedereen binnen de club geaccepteerd. Ik ben nu eenmaal kritisch, ik zal nooit zeggen dat iemand goed heeft gespeeld terwijl dat niet zo is. Of ik later trainer zou willen worden? Op dit moment geef ik trainingen aan jeugd, dat vind ik leuk, maar ik weet nog niet wat ik na mijn carrière ga doen. Ik denk wel in het voetbal actief te willen blijven.?

?Ik heb het bij NEC uitstekend naar mijn zin, maar misschien had mijn carrière heel anders kunnen verlopen. Zo?n zes jaar geleden kon ik namelijk naar Feyenoord. Ze hadden me een aanbieding gedaan en ik hoefde alleen nog maar ?ja? te zeggen. Ik vroeg nog even bedenktijd, maar een week later lieten ze me weten van de deal af te zien. Op dat moment een grote teleurstelling. Er verschenen daarna verhalen alsof ik te veel gevraagd zou hebben, maar dat is niet waar. Ik heb zelf nooit enig bedrag genoemd. Ik weet nog steeds niet waarom het niet is doorgegaan. Ik houd me er ook niet meer mee bezig, het is verleden tijd.?

?In plaats van naar Feyenoord ging ik naar Heerenveen. Daar heb ik vier goede jaren gehad, al had Gérard het nog beter. Ik heb door blessures helaas niet veel kunnen spelen. Als ik fit was, dan stond ik in de basis, maar ik ben ook twee jaar buiten beeld geweest. En toen was ik terug, speelden we tegen Willem II en werd ik gewisseld. Na dat duel heb ik woorden gehad met trainer Foppe de Haan, waarbij ik zei weg te zullen gaan. Dat was achteraf niet zo slim, ik had beter even tot tien kunnen tellen. Op dat moment wist ik eigenlijk al dat het hoofdstuk Heerenveen afgelopen was. Ik heb alles later wel met de trainer uitgesproken, maar zoiets blijft op de achtergrond toch meespelen. Het is gebeurd en nu ben ik blij bij NEC te voetballen.?

?Ik speel ook volgend seizoen in Nijmegen. De club heeft mij een aanbieding gedaan en daar zal ik op in gaan. Iedereen binnen de club heeft nog vertrouwen in me, waarom zou ik dan niet nog een jaar bijtekenen? Bovendien word ik binnenkort 34 jaar. Op die leeftijd valt er qua nieuwe clubs weinig meer te halen.?

?Gérard speelt dus nu voor Feyenoord. Het heeft er inderdaad vaak naar uitgezien dat ik bij een topploeg terecht zou komen, maar hij heeft zich de laatste jaren gigantisch ontwikkeld. Bij Heerenveen behoorde hij met Klompe toch tot de beste verdedigingsduo?s van Nederland. En het zegt genoeg dat sinds zijn komst Feyenoord niet meer verloren heeft. Ik heb al wel eens als grapje gezegd dat ik nu het ?broertje van? ben. Gérard speelt nou eenmaal bij een grotere club dan ik. Als het aan hem ligt, wil hij wel in Rotterdam blijven, denk ik. Ik ben tot op heden bijna elke wedstrijd van Feyenoord en hem gaan kijken. Het kost wel elke keer een halve dag om in Rotterdam te komen, want ik woon nog steeds in Heerenveen. We wonen dus enorm ver van elkaar, want Gérard is terug naar Zeeland verhuisd. Daarom bellen we bijna dagelijks, maar echt heel erg is die grote afstand natuurlijk ook weer niet. We weten dat we ooit wel weer bij elkaar komen.?

?De wedstrijd tegen Feyenoord bezorgt me een dubbel gevoel. Aan de ene kant hoop ik dat we winnen, want nu telt NEC voor mij en we willen hoog eindigen. Dit zouden bonuspunten voor ons zijn. Aan de andere kant hoop ik dat Gérard goed speelt. Wij hebben de punten nodig, maar Feyenoord zeker.?

?Onze ouders komen zondag ook kijken. Voor wie ze zijn? Dat weet ik niet, heb ik eigenlijk nooit aan hen gevraagd. Al zullen ze daar waarschijnlijk ook geen antwoord op geven. Maar ik denk dat ze het niet erg vinden dat ik niet meedoe. We speelden eens met NEC tegen Heerenveen en we wonnen met 4-2. Toen waren ze voor mij, maar Gérard deed dat duel niet mee. Ze zullen nu wel hopen dat Gérard goed speelt.?

Bron: Feyenoord.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.