De Goffert voor even ‘veiligste’ van ’t land


De Goffert is voor even het veiligste voetbalstadion van Nederland. In ieder geval op papier. Gisteren kreeg NEC namelijk als eerste club in ons land een zogeheten veiligheidsverklaring voor de organisatie van voetbalwedstrijden. Burgemeester en wethouders hebben de verklaring gisteren goedgekeurd.De nationale voetbalbond KNVB eist met ingang van het voetbalseizoen 2004-2005 een dergelijke veiligheidsverklaring. Nijmegen dient als voorbeeld voor de andere betaaldvoetbalorganisaties. Vandaag worden alle clubs geïnformeerd over de opzet die de gemeente Nijmegen en NEC hebben gekozen.

In de verklaring is opgenomen wie waarvoor verantwoordelijk is en hoe de controle op maatregelen is. Onder meer is vastgelegd wanneer en hoe vaak de brandweer de gebruiksvergunning controleert en wanneer de dienst Bouwen en Wonen van de gemeente periodieke controles uitvoert. Daarbij wordt onder meer gelet op de constructieve veiligheid van het stadion.

Ook zijn al de data vastgesteld van calamiteiten- en ontruimingsoefeningen. In de verklaring zijn verder gegevens opgenomen over vluchtroutes in de omgeving, het mobiliteitsplan rond wedstrijden, de maximale capaciteit van de verschillende tribunes, het cameratoezicht, de kwaliteit van de commandoruimte van de politie en wie die ruimte bezet tijdens wedstrijden.

Apart beschreven zijn verder ook de taken van de stewards, het cateringbeleid (alleen zwakalcoholische dranken op de tribune), de procedures rond vuurwerk en verbaal geweld en de verplichte jaarlijkse evaluatie.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.