De Freitas & Wielaert na verlies tegen Roda JC

Rob Wielaert: ‘We verloren te veel duels’
Na de kostbare thuisnederlaag tegen Roda JC (1-3) bleef NEC-aanvoerder Rob Wielaert positief. “Vorm kan ineens weer terug zijn”, sprak hij hoopvol. “Het middenveld van Roda heeft de wedstrijd van zijn leven kunnen spelen.”.


Het was een bittere maar ware constatering van Rob Wielaert. De aanvoerder van NEC weet de slechte voorstelling van zijn ploeg vooral aan het niet veroveren van de ’tweede bal’. “Roda zette ons goed vast, waardoor we vaak de lange bal moesten spelen. Dat is niet erg, maar dan moet er wel aansluiting zijn.”

Dat was niet het geval, met als gevolg dat bijna iedere lange trap balverlies opleverde. “Iedere ‘afvallende bal’ was voor Roda. We verloren veel te veel duels. Dat kan niet. De helft van de ‘afvallende ballen’ hoort voor ons te zijn. Vandaag was de verhouding 80-20. Op die manier kom je zelf nooit aan fatsoenlijk voetbal toe.”

Rob Wielaert was een van de weinige NEC’ers die gistermiddag tegen Roda JC een voldoende scoorde. De centrale verdediger was zelfs in de tweede helft de meest gevaarlijke NEC’er. Hij schoot op de lat en zette Dennis de Nooijer vrij voor Roda-doelman Kujovic. De Nooijer schoot over. In de eerste helft stichtte Wielaert gevaar met een vrije trap. De NEC-verdediger probeerde na afloop toch ook nog positieve zaken te belichten. “Wat me wel zorgen baart is dat de scherpte bij sommige jongens geen honderd procent was. Daar moeten wij het toch van hebben. Hopelijk is die er volgende week tegen Utrecht wel. Twee jaar geleden stuntten we daar ook op een moment dat we ’t moeilijk hadden.”

Fabian de Freitas toch blij met treffer
NEC-Roda JC was een wedstrijd om snel te vergeten, toch had Fabian de Freitas na afloop van de 3 – 1 thuisnederlaag nog enige reden tot tevredenheid. De NEC – aanvaller scoorde in blessuretijd het eerste officiĆ«le doelpunt voor zijn nieuwe werkgever. “Natuurlijk was het lekker om te scoren”, aldus De Freitas na afloop. “Misschien is dit doelpunt voor veel mensen niet van belang, de ploeg heeft er weinig aan, maar voor mezelf telt – ie wel degelijk. Het is toch mijn eerste echte voor NEC.”.


De Freitas, die vorig seizoen een jaar uit het betaalde voetbal verdween, kwam gistermiddag tegen Roda JC na 68 minuten in het veld voor Mike Zonneveld. De achterstand van NEC bedroeg toen al 0-2. “Het is moeilijk om op zo’n moment in te vallen”, aldus de debutant. “We zijn gewoon weggecounterd. Wanneer ik mijn laatste doelpunt heb gescoord? Dat zou best eens tegen Roda geweest kunnen zijn.” Op 13 april 2002 scoorde De Freitas namens FC Den Bosch inderdaad tweemaal tegen de Limburgers.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.