A1 van NEC beleeft valse start

De A1 – junioren van NEC zijn het seizoen in de eredivisie begonnen met een 3-0 nederlaag bij titelverdediger Heerenveen. De Nijmegenaren kregen slechts één scoringskans en lieten het achterin met name bij standaardsituaties afweten.

In de eerste helft, waarin van beide kanten redelijk werd gevoetbald, waren de beste kansen voor de thuisclub omdat er door de NEC-defensie een paar keer slecht werd uitverdedigd. Doelman Theo Brack moest een aantal malen redding krijgen en kreeg eenmaal op de doellijn assistentie van ploeggenoot Simon Yauw. De rust brak aan met 0-0.

In de 69ste min kwam de thuisclub toch aan de leiding. Ditmaal beoordeelde Brack een corner verkeerd. De bal zeilde over hem heen waardoor Heerenveen eenvoudig kon scoren: 1-0. Tobias Czesnik miste even later een dot van een kans op de gelijkmaker door rakelings naast te schieten. Het was de enige kans van NEC in de wedstrijd. Uit twee standaardsituaties, twee vrije trappen vanaf de rand van de zestienmeter liep Heerenveen in de 76ste en 81ste minuut uit naar 2-0 en 3-0.