De Freitas naar NEC

Aanvaller Fabian de Freitas heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij NEC. Met de komst van spits is de selectie rond.


De 30-jarige De Freitas speelde eerder voor FC Volendam, het Engelse Bolton Wanderers en West Bromwich Albion, het Spaanse Osasuna, Cambuur Leeuwarden en FC Den Bosch. Hij scoorde 59 goals in 282 competitiewedstrijden.


De Freitas kwam donderdagavond in het oefenduel tegen De Treffers nog niet in actie, maar was wel aandachtig toeschouwer op de tribune. Zondag tegen het Schotse Dunfermline maakt de spits in De Goffert zijn opwachting.


Fabian de Freitas noemt het “een eer” dat hij de komende twee jaar voor NEC mag uitkomen. “Het is een prachtige club die ook nog eens Europees voetbal speelt.”


Ook trainer Johan Neeskens was voor De Freitas een reden om voor NEC te kiezen. “Het is toch een legende, ik vind het prachtig”, zei De Freitas donderdag tijdens De Treffers – NEC.


De 30-jarige spits had vorig jaar overigens geen club. “Ik speelde met vrienden in de zaal en heb me zo fit gehouden. Sinds vier weken werk ik met professionele schema’s, maar nu train ik weer met een groep. Dat is anders.”


De spits noemt het een groot nadeel dat hij pas nu instroomt in de selectie van NEC. “Ik zal extra hard moeten werken, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik snel in de goede conditie ben.”


Snelheid is een belangrijk wapen van De Freitas, maar de spits zegt veel meer te kunnen. “Dat is misschien het meest opvallende aan mij, maar ik ben in staat tot veel meer mooie dingen. Een bal meenemen bijvoorbeeld, scoren….”


De Freitas komt zondagmiddag voor het eerst in actie als NEC in de eigen Goffert oefent tegen het Schotse Dunfermline. “Ik kijk er naar uit. Het is een eer dat deze club mij wil.”


Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.