Bescheiden feest voor Otten en Brack

Het Nederlands elftal tot negentien jaar heeft zich gisteren alsnog overtuigend geplaatst voor de tweede EK – kwalificatieronde. De formatie van bondscoach Ruud Gullit won in het Moldavische Chisinau zijn derde en laatste groepsduel met 2-0 van Israël. Opnieuw mochten de beide NEC’ers in de Oranje-selectie de volle negentig minuten volmaken.


“We hebben een bescheiden feestje gevierd in het hotel”, aldus verdediger Mark Otten die met de complete selectie een avond vrijaf kreeg. “Onze overwinning was zeer terecht. We scoorden precies op de goede momenten: een minuut vóór rust en direct na de pauze. Als we beter met de kansen waren omgegaan, hadden we zomaar met 6-0 kunnen winnen.”

Toch leek het gistermiddag, bij een 2-0 voorsprong, in de tweede helft nog even spannend te worden toen Israel een zeldzame maar tegelijk nauwelijks te missen kans kreeg. “Ik telde ‘m eerlijk gezegd al”, zei Otten die vervolgens zag hoe zijn NEC-collega Theo Brack subliem redding bracht.

“Dat was inderdaad een lekkere reactie”, vond ook de doelman. “Ik kreeg deze wedstrijd bijna niets te doen, maar pakte op het juiste moment de juiste bal. Dan mag je tevreden zijn.”

De beide NEC’ers misten tijdens het EK-kwalificatietoernooi in Moldavië geen seconde van de drie wedstrijden die Oranje tot negentien jaar tegen IJsland, Moldavië en Israël uiteindelijk vijf punten opleverden. “Het was een hele leerzame ervaring”, zo keek Brack terug op de voorbije dagen.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.