Vooruitblik: Heerenveen-NEC

Getreurd: Nog steeds; over de belabberde manier waarop NEC zichzelf uitschakelde in de UEFA cup. Echter, na de video nog eens uitgebreid geanalyseerd te hebben, zonder de emotie van het moment, moet ik toch wel toegeven, dat Wisla te sterk was. Hun sterkste punt, de aanval, was duidelijk teveel voor ons zwakke punt, de verdediging. Tegen de scheids bestaat geen verdediging, helaas.


Berust: In de nederlaag tegen NAC, die ik al voorvoelde gezien de zwakke mentale weerbaarheid van de ploeg. Een tegendoelpunt staat min of meer gelijk aan een zekere nederlaag. Overigens, niet alleen te wijten aan de mentaliteit van de spelers, maar zeer zeker ook aan het onvermogen af te stappen van het verdedigende systeem waarin ze drie jaar gedrild zijn door Neeskens.

Gekeken: Bedenkelijk, toen ?supporters? Tumba volledig afbrandden bij diens wissel. Natuurlijk was die wissel terecht, maar waarom Neeskens hem niet in de rust al aan de kant liet, is ook een vraag natuurlijk. Dat Tumba, gezien zijn geringe capaciteiten, wordt opgesteld is aan Neeskens om uit te leggen.Afgekeerd:
Van het trieste stukje Photo-shoppen dat prominent op het .nl forum prijkt. Dat Tumba niet beter kan, is toch niet zijn fout? Laat de technische staf hem dan in de eerste plaats niet aantrekken en anders zorgen voor een betere spits.Afgevraagd:
Wanneer Demouge aan de beurt is om middels een PhotoShop plaatje te worden afgezeken. Demouge speelt immers al een jaar meer dan belabberd.Bedacht: Dat er heel wat meer geklust zal moeten worden, want ook Wisgerhof, Hersi, Zonneveld, Wielaert, Gova, De Nooijer, De Freitas en vele anderen doen het niet bepaald goed de laatste weken.Bezocht:
De training van donderdag, om eens even in te schatten hoeveel kans NEC maakt tegen Heerenveen.Ingeschat:
Dat NEC op basis van het vertoonde spel van de basiself tegen een veredeld tweede elftal binnen het kwartier op een onoverbrugbare 3-0 achterstand staat en in de rest van de partij volledig zal worden afgeschoten.Gebaald: Dat ik in de superpool niet op het juiste knopje heb gedrukt om het aantal tegentreffers van dit seizoen aan te duiden. Het zal, als het zo doorgaat, een verdubbeling worden van het aantal van vorig seizoen. Elke wedstrijd weer blijkt dat Hesp de boel toch beter wist te organiseren achterin, dan dat Wielaert/Ebbinge dat kunnen.Geconstateerd: Dat dat ene knopje me een hoop punten gaat kosten. NEC overigens ook.Verwacht:
Dat de tocht naar Heerenveen een kansloze onderneming gaat worden. Vorig jaar kwam Heerenveen hier als een aangeslagen boxer naar toe en kreeg een partij klop. Nu zijn de rollen weer volledig omgedraaid en ik zou haast willen zeggen, dat iedereen zijn plaats weer kent. We hebben ons 3 jaar mogen verheugen op een stijgende lijn. Ons misschien rijker gerekend dan we waren, maar dit seizoen lijkt alles weer bij het oude. Zij zijn groot en wij zijn klein. En dat is niet eerlijk.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.