Zonneveld en Hersi vonden eerste helft ook slecht

Mike Zonneveld wist al niet eens meer wanneer hij voor het laatst had gescoord. Dinsdagavond nam hij de derde en laatste treffer voor zijn rekening. “Het zal ergens voor mijn blessure geweest zijn, ja dat is wel meer dan een jaar geleden dan.” Zonneveld gaf ook de assist bij de eerste goal van Hersi. “Dat is niet belangrijk wie dat doet, het is wel leuk hoor, als het maar gebeurt.”

Zonneveld viel in de 57ste minuut in. Daarvoor zag hij van de kant waar het mis ging: “We kregen de bal niet bij de spitsen, we waren veel te slordig.” De eerste goal van Youssouf Hersi veranderde de wedstrijd: “Ja het was goed dat die goal viel, daarna lukte alles, hele mooie combinaties. We werden daarna zelfs nog veel te nonchalant.”

“Dit hadden we wel nodig, het publiek begin de eerste helft toch te morren en ook terecht. Maar ze hebben denk ik een leuke tweede helft gezien nu.”

Het was alweer even geleden dat Youssouf Hersi scoorde voor N.E.C. De twee goals van dinsdagavond tegen RBC brachten de middenvelder op vijf in deze competitie en daarmee is hij voorlopig clubtopscorer. “Ja, dit is belangrijk voor mijn vertrouwen, ik had toch al lang niet meer gescoord. Zaterdag tegen Zwolle had ik ook moeten scoren, maar toen wilde ik misschien wel te graag.”

Hersi speelde dinsdag zeker geen goede wedstrijd, maar zijn eerste doelpunt brak de wedstrijd open: “Door die goal kregen we meer vertrouwen, het liep ineens gemakkelijker.”

Hersi gaf toe dat er een wereld van verschil zat tussen de eerste en tweede helft van N.E.C: “De eerste helft was dramatisch. De kansen worden ook niet afgemaakt. In de tweede helft zat alles goed mee.” De middenvelder speelde een stuk beter dan tegen Zwolle: “Ja klopt, ik was zaterdag tegen Zwolle slecht, ik heb last van die buikspierblessure en ik probeer echt alles om fit te worden, maar het is het steeds net niet.”

Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.