Vooruitblik: Excelsior-NEC

Gevreesd: Iedereen sprak na de wedstrijd tegen PSV over een mogelijke ommekeer. Voor PSV gold dan, dat ze wellicht weer wat beter zouden gaan spelen met het oog op Europees voetbal. Voor NEC echter, zou een ommekeer heel kwalijk zijn. Bovendien is het nog geen winterstop geweest, dus hopelijk blijft die ommekeer nog even uit.

Vastgesteld: Dat die ommekeer in ieder geval niet geldt voor de prestaties tegen de topploegen. NEC speelt net zo belabberd als voorgaande jaren. Gelukkig stelde men binnen het elftal zelf eveneens vast, dat bij een gelijksoortige prestatie a.s. zaterdag, ook Excelsior de vloer met onze jongens aanveegt.


Gehoopt: Dat Neeskens zijn elftal goed weet te motiveren voor deze wedstrijd, die je gewoon (wat heet gewoon) moet winnen om de ambitie van stabiele middenmoter nog enige geloofwaardigheid te geven.


Betreurd: Dat Neeskens er niet goed in slaagt zijn onverzettelijkheid als voetballer over te dragen op zijn spelersgroep, aangezien er regelmatig slappe duels te zien zijn.


Geƫrgerd: Dat Neeskens op de supportersavond gezegd zou hebben dat hij laat trainen op corners en vrije trappen. Dat doet hij dan zeker op maandagochtend tussen 0600 en 0615 uur, een tijdstip dat ik doorgaans de training niet ga bezoeken. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat hij die 4 mislukte ballen van Simr en Zonneveld daags voor de wedstrijd aanmerkt als serieuze oefening.


Afgevraagd: Hoe toch tegenwoordig het stadion van Excelsior erbij ligt. Op weg naar de Koopgoot in Rotterdam kom ik er wel eens langs, maar ik ben er al vele jaren niet binnen geweest. Niet dat ik iets mis, al was het dan misschien het gevoel van saamhorigheid dat voortkwam uit die kleine groep die misschien tegen beter weten in de reis naar Woudenstein ondernomen had, om getuige te zijn van een overwinning van NEC.


Vastgesteld 2: Dat ik NEC in Rotterdam alleen maar heb zien verliezen van Excelsior.


Gevreesd 2: Dat de groep supporters die nu meegaat, straks ook van een koude kermis thuiskomt.


Geconcludeerd: Dat NEC veel te wisselvallig speelt om aan het eind van de rit op een achtste plaats te staan. En dat terwijl de moeilijke wedstrijden tegen sterkere tegenstanders nog gaan komen. Ik bedoel, winnen tegen Heerenveen dat nog geen bal geraakt had, Groningen, dat straks nacompetitie mag spelen en Graafschap, dat rechtstreeks degradeert, is niet meer dan normaal. De komende reeks, te beginnen in Rotterdam zal meer zeggen over de werkelijke kracht van het elftal.


Topdude

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.