Geen bloed, geen zweet, wel tranen!

Zaterdag 2 November


Geen bloed, geen zweet, wel tranen!

Excelsior-NEC (0-0) 0-0


 


 Sterk


3.500(400 NEC-supporters)


    Simr & Zonneveld (NEC) & Sprockel (Excelsior)


Excelsior : Malkowski, Buijs, Olfers, Sprockel, Fernandes Bastos; Swerts, Breuer, Boutahar; Koswal (72′ Holman), Lopes, Pinas (88′ Boussatta)


 


NEC : Gentenaar, Schuurman, Hesp, Wisgerhof, Zonneveld; Simr, Govedarica, Ax, Demouge; Tumba (88. Van Rijswijk), De Nooijer

ROTTERDAM – NEC heeft vanavond op een goed gevuld Woudestein het eerste puntje in Rotterdam gepakt van dit seizoen, in een slechte wedstrijd zonder doelpunten en zonder enige creativiteit.

Iedereen was er al een beetje bang voor dat NEC na de kansloze nederlaag tegen PSV de ‘klap’ niet te boven zou komen in Rotterdam tegen het 2e van Feyenoord: Excelsior.
Toch was het uitvak bomvol en zaten er nog nog groepjes NEC supporters op de Alberstribune.

Neeskens had deze week een vreemde opstelling uit de hoge hoed getoverd, Demouge begon achter de spitsen en Simr als verdedigende middenvelder en dat moest het nodige effect teweeg brengen.
Eigenlijk bleef dit ‘effect’ de gehele wedstrijd uit, achterin werden de backs van NEC weer eens ouderwets gedold door de snelle, behendige Koswal op rechts en Pinas op links.
Het centrale duo (Hesp en Govedarica) kwam onzeker over en werd vaak op snelheid geklopt.
Het middenveld van NEC klopte van geen kant, Schuurman was overal en nergens, Ax deed zijn naam ‘eeuwig talent’ weer eer aan en Simr is gewoonweg niet geschikt als verdedigende middenvelder.
Voorin liepen Demouge, Tumba en De Nooijer en ik ben er eigenlijk nog steeds niet over uit wie nou de slechtste van de drie was vanavond, Demouge zag alleen de hakken van zijn tegenstander, De Nooijer had een complete off-day en Tumba, tja, die schijnt heel goed op trainingen te zijn….


Waarom Neeskens niet gewoon de verdedigende middenvelder Wegh in de basis zette als vervanger van Wielaert in plaats van deze fantasieopstelling met spelers die op voor hun vreemde plekken moeten spelen , blijft een raadsel.

In de eerste helft viel er weinig te beleven, de hoogtepunten van NEC kant waren de schoten van Simr en daarmee zijn gelijk de grootste kansen van NEC genoemd.
Overigens werd diezelfde Simr nog even toegezongen door de Excelsior supporters, diezelfde supporters zullen het achteraf dan ook wel niet erg vinden dat de kleine Tsjech niet meer in Rotterdam speelt.
Van Rotterdamse kant kwam er wat meer gevaar, vooral Koswal draaide Zonneveld helemaal dol.
Als de snelle rechtsbuiten een betere voorzet in huis had was Excelsior waarschijnlijk veel gevaarlijker geweest.

In de tweede helft kwam er van NEC iets meer initiatief om een aanval op te zetten, maar of dit nou te maken had met de kracht van NEC of de zwakte van Excelsior, daar zijn we nog niet over uit.
De tweede helft leverde welgeteld twee “kansen” op: een schotje van Ax voorlangs en een kopballetje van De Nooijer, maar het was lang niet genoeg om Malkovski te verschalken.
Twee minuten voor tijd kwam Neeskens nog even met een belachelijke wissel, Tumba werd eindelijk uit z’n lijden verlost en Van Rijswijk nam zijn plaats in.
Het spel golfde daarna (in de regen) nog even vrolijk op en neer, totdat Sterk in de 90e minuut voor het eindsignaal floot.
De hele avond bracht voor de meegereisde NEC-fans slechts één hoogtepunt: de catering van Excelsior, daar kan Mr DugOut nog een puntje aan zuigen.

De goede serie van NEC kreeg na de nederlaag tegen PSV al een dreun te verwerken en vanavond heeft NEC in Rotterdam bewezen dat NEC bij lange niet klaar is voor het grote werk.
De komende wedstrijden mag de formatie van Neeskens het tegendeel bewijzen, achter elkaar volgen FC Twente, Ajax, FC Utrecht en de beladen derby tegen aartsrivaal Vitesse. Stuk voor stuk tegenstanders met heel wat meer kwaliteiten dan Excelsior. We houden ons rood-groen-zwarte hart vast!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.