Trainingsverslag Donderdag

De informatievoorziening bij NEC laat weer enorm veel te wensen over. Immers, de officiele site meldt, dat er getraind wordt bij Quick. Omdat in het verleden meerdere malen gebleken is, dat je deze informatie niet serieus kunt nemen, toch maar even met het servicenummer gebeld.
Daar werd gemeld dat er bij Quick werd getraind. Prima, fietsen we daar toch naar toe. En wat blijkt? Geen training bij Quick. Dus voor de zoveelste keer om de tuin geleid.Dan maar snel naar de bijvelden van De Goffert. Wel training, maar van de jeugd. De ergernis kwam inmiddels uit mijn oren, totdat ik de schallende stem van Gentenaar hoorde, die vol overtuiging uit het stadion weerklonk. Aha, daar hielden ze zich dus voor mij verstopt. Het moet niet veel gekker worden, geheime trainingen om mij buiten te sluiten, dat kan niet!


Omdat ik ook niet voor 1 gat ben te vangen, ben ik eens wezen kijken of de Hazenkamp poort misschien open zou zijn. En jawel, ik had toegang tot de geheime tactische training.

Misschien was het dat Neeskens voor mij verborgen wilde houden, dat de training een dag voor de wedstrijd niets voorstelt. Nu wist ik dat allang, maar het werd deze morgen maar weer eens bevestigd. Inlopen, beetje rekken en strekken, pielen met de bal en een partijtje van nog geen half uur en dat was het. O ja, en de inmiddels bespottelijk wordende oefening op vrije trappen van de zijkant.
Vier van Zonneveld en vier van Simr. Alle acht werkelijk bedroevend uitgevoerd. Neeskens nam er genoegen mee, want er kwam geen commentaar op. Geen training op corners, geen oefeningen op vrije trappen met, danwel zonder muur. Niets van dat alles. Er werden wel penalties genomen en daarbij was er zelfs verheugend nieuws te melden: Simr maakte hem! De eerste keer dat ik Simr een penalty heb zien benutten. Er bestaan nog wonderen.
Alhoewel, geen grote wonderen, want ons aller Jarda staat gewoon in de basis. Ax deed mee bij de reserves en zit op de bank morgen. Hristov deed ook mee, maar zal hooguit invallen, nu Demouge blijkbaar weer fit genoeg is om te beginnen. Je kunt veel van Neeskens zeggen, maar niet dat hij onvoorspelbaar traint. Daar hoeft geen training achter gesloten deuren aan te pas te komen.

Topdude

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.