De groeten uit Valkenswaard

Naam: Miel Pijs
Leeftijd: 61
Bij NEC: 1969-1971
Woonplaats: Valkenswaard

Ooit verkoos hij NEC boven Sparta omdat de avondtrainingen in Nijmegen beter te combineren waren met het werk in zijn eigen kledingzaak.
Om zijn conditie op het gewenste peil te houden, onderwierp Miel Pijs -gewend aan de zware arbeid onder coach Wiel Coerver- zichzelf in zijn vrije tijd vrijwillig aan serieuse duurtrainingen. Met plezier.

Een ikke drie decennia later is er eigenlijk in het leven van de achtvoudig Oranje-international niet eens zoveel veranderd.
De winkel “Madame mode” in zijn woonplaats Valkenswaard is er nog steeds. En nog altijd houdt de oud-NEC’er zichzelf in zijn vrije uurtjes opmerkelijk fit. “Ik weeg nog steeds zeventig kilo. Net als in mijn tijd als voetballer”, zegt Miel Pijs, inmiddels 61 jaar oud, niet zonder trots. “Ik ga dagelijks naar het krachthonk. Even wat oefeningen doen. Ik vind het belangrijk om me fit te voelen, houd altijd ook goed in de gaten wat ik eet.”

En natuurlijk trekt een gezondheidsfanaat als Miel Pijs nog af en toe zijn voetbalschoenen aan. “ik word nog regelmatig uitgenodigd voor een wedstrijd met de oud-internationals. En ik moet zeggen: dat gaat nog vrij aardig.” Het betaalde voetbal volgt hij nog altijd intensief. “Ik ga regelmatig kijken. Vooral bij de clubs waarbij ik zelf heb gespeeld: PSV, Sparta en natuurlijk NEC. In Nijmegen ligt altijd een entreekaart voor me klaar.
Natuurlijk kan ik altijd nog genieten van het betaalde voetbal, alhoewel je in Nederland tegenwoordig te weinig complete voetballers ziet. De meesten verdienen grote bedragen, maar zijn vaak puur één-bening. Dat zou niet meer moeten kunnen met fullprofs.”

Na zijn voetballoopbaan, die hij afsloot bij FC Den Bosch, ontwikkelde Miel Pijs nog een andere hobby:reizen. “Gemiddeld probeer ik toch drie keer per jaar op vakantie te gaan. Ik ben laatst nog 3,5 week naar de Canarische eilanden geweest. Dat warme weer doet me goed. En kom ik na de vakantie eens vijf kilootjes te zwaar terug in Nederland, dan train ik die direct eraf.”


Bron: www.DeGelderlander.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.