Zonder Aalbers en Van Rossum

Het zijn drukke tijden voor NEC. Na de competitiewedstrijd van afgelopen zondag tegen Roda JC (1-2) staat vanavond in Enschede het duel in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker op het programma.

Zondag volgt de uitwedstrijd tegen het Rotterdamse Sparta. Dit competitieduel, de tweede in de reeks van de tweede helft van de competitie, is de laatste ontmoeting voor het begin van de winterstop.

Voor het bekerduel met FC Twente (stadion Het Diekman, aanvang: 20.00 uur) mist NEC Carlos Aalbers en Eric van Rossum. Beiden raakten afgelopen zondag geblesseerd. Wie Sandor Popovics als vervangers gaat opstellen, is nog niet helemaal duidelijk.
Frans Janssen, afgelopen zondag niet in de basis, zal waarschijnlijk spelen en ook John Vievermans komt in aanmerking voor een basisplaats. Mogelijk doet Popovics ook nog een beroep op Percey Guerin.

In de eerste ronde van het bekertoernooi omzeilde NEC de amateurs van AVW’66. In die wedstrijd namen de Westervoortse zaterdagvoetballers een 1-0 voorsprong, maar een gave hattrick van Henk Grim zette de Nijmegenaren op het juiste spoor. NEC kon geenszins overtuigen en mogelijk dat FC Twente de ploeg van Sandor Popovics vanavond wat meer kan inspireren.

Omgedraaid
“De rollen zijn, in vergelijking met de competitiewestrijd van anderhalve week geleden omgedraaid.” zegt Sandor Popovics. “Toen waren wij favoriet en vanavond is dat FC Twente. Op eigen veld moeten zij het spel maken en mogelijk dat wij via de counter kunnen profiteren. Na de twee nederlagen tegen FC Twente en Roda JC zijn we uit op revanche. NEC moet weer eens een goede prestatie neerzetten. Zo simpel ligt het.”

De vermoedelijke opstelling van NEC ziet er als volgt uit:
Brookhuls, Van Zinnen, Mommertz, Visser, Vievermans, De Groot, Anton Janssen, Frans Janssen, Hoekman en Grim.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.