”Volgende week speel ik”

Hoekman voor zeven toen naar West Ham

NEC gaat de eredivisie in zonder zijn linkerspits Danny Hoekman. Voor het bedrag van 720.000 gulden speelt de Nijmegenaar het komende seizoen in de kleuren van West Ham United, dat gisteren overeenstemming bereikte met NEC over de transfersom.


NEC-voorzitter Bergamin was teleurgesteld over het vertrek van de speler: “Wij vinden het erg jammer dat Hoekman niet alleen voor NEC, maar voor het hele Nederlandse voetbal verloren gaat. Wij laten Danny met spijt in ons hart vertrekken, maar wij zijn van mening dat wij hem niet mochten belemmeren in zijn sportieve loopbaan.”


West Ham United zal het bedrag voor Hoekman in één keer uitkeren, maar dat betekent niet automatisch dat er ruim zeven ton in nieuwe spelers gestoken zal worden. Bergamin: “Vooralsnog gaat de prioriteit uit naar een doelman. Met andere spelers zijn we voorzichtig. De trainer is van mening dat hij het vertrek van Hoekman intern kan oplossen. Ik heb inderdaad gehoord dat Brookhuis nu weg mag voor een bedrag van 180.000 gulden, maar wel met die restrictie dat De Graafschap dan de beschikking moet hebben over een gelijkwaardige doelman. Dat wordt dus moeilijk. Ik geef toe, het is kort dag, zo’n anderhalve week voor de start van de competitie, maar we blijven proberen om er alsnog een keeper bij te krijgen.”


Snel gegaan
Voor Danny Hoekman is het allemaal snel gegaan. Vier seizoenen geleden begon de toen 16-jarige speler bij NEC. Als hij in september 21 wordt vindt men hem terug in Engeland.
Hoekman: “Tijdens de eerste week van de training werd ik gebeld. Er was interesse voor mij van de kant van West Ham United. Van Van de Water, die toen in Spanje zat, kreeg ik toestemming om twee dagen in Londen te trainen. Voor die periode werd ik ziek gemeld door NEC. Ik moet zeggen dat ik bij West Ham prima ben opgevangen.
Ik heb twee keer een partij gespeeld en de sfeer was gewoon amicaal. Natuurlijk is het een gok, maar als ik het naar m’n zin heb, kan er weinig fout gaan. De taal is in het begin misschien een probleem, maar m’n vriendin gaat ook mee en die spreekt een aardig mondje Engels.”


“Ja, ik weet dat een hoop mensen er aan twijfelen of ik het daar wel red. Popovics vind mij ook eerder een type om ergens in Zuid-Europa te spelen, Maar iedereen heeft makkelijk praten. Ik krijg nu de kans om in Engeland te voetballen. Het salaris is fantastisch en we jubelen toch met z’n allen over het Engelse voetbal, nietwaar. Stel dat ik nog een jaar bij NEC blijf en het wordt niks. Dan sla ik me toch voor m’n kop als ik West Ham heb laten lopen.”


Paar dingen
“Nee, ga er maar voor 99,9% van uit dat ik volgend seizoen in Engeland voetbal. Er moeten nog een paar dingen geregeld worden. Ik wil namelijk voor slechts een jaar tekenen, terwijl West Ham me geloof ik drie jaar wil vastleggen. Daarnaast ben ik niet van plan om daar een huis te kopen. Dat had ik ook niet gedaan als ik in Nederland gebleven was. Maar dat zijn van die dingen waar we dacht ik wel uitkomen.”


“Ik ga er van uit dat West Ham United Europees wil gaan spelen. Tenslotte hebben ze in het verleden ook geprobeerd om Sanchez Torres en Robbie de Wit aan te trekken. Zo’n type ben ik ook. Ik wordt niet gehaald om er in de spits eens lekker in te kleunen. Daar hebben ze die types zonder voortanden en met weinig haar voor, toch? Goed, ik loop een risico dat het mislukt. Daar hou ik echter geen rekening mee. Sterker nog. Ik ga er van uit dat ik volgende week zaterdag de eerste competitiewedstrijd speel tegen Birmingham City,”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.