NEC vlot langs Heumen

Popovics wil niets weten van verwijten over vertrek Hoekman

Bij de start van de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen zag het er voor NEC rooskleurig uit. Het bestuur had het elftal dat de nacompetitie winnend afsloot keurig bij elkaar gehouden, terwijl er enkele veelbelovende jongeren aan de selectie werden toegevoegd.


Nu, enkele weken later, staan de gezichten bij NEC heel wat somberder. Niet alleen presteerden de nieuwe aanwinsten tot nu toe onvoldoende (Gérard Derks kreeg al snel te horen dat hij beter terug kon gaan naar Achilles ’29) om echt tot een versterking van de selectie te worden gerekend, ook slaagde de leiding er nog niet in om naast doelman Van Cuyk een volwaardige eredivisiekeeper aan te trekken.


Gisteren verloor trainer Sandor Popovics ook nog Danny Hoekman aan West Ham United. Van de Engelsen kreeg hij geen toestemming om ‘s avonds het oefenduel tegen Heumen (7-0 winst voor NEC) mee te maken, maar toch wenste Popovics niet bij de pakken neer te zitten.
“Ik wordt ziek als ik nu al weer, zoals vanavond langs de lijn, al die praatjes van de mensen hoor. Niemand mag ons in de zaak Hoekman iets verwijten. Ik sta volledig achter mijn bestuur dat correct gehandeld heeft. Natuurlijk wilde wij Hoekman niet graag kwijt, maar moet je die jongen ten koste van alles dan een dergelijke kans ontnemen. Nee dus. Goed, we hebben nu geld, maar ik ben niet van plan om gelijk maar in het wilde weg te gaan kopen. Voor Hoekman loopt gewoon geen vervanger rond in Nederland, dus lossen we dat intern op. Natuurlijk moet er in de breedte iets gedaan worden. De selectie is op dit moment te smal, maar daarmee zijn we druk bezig.”


“Ik ben echter niet van plan om zoals zoveel trainers te gaan lopen zeiken dat het bestuur dit fout heeft gedaan en dat ik op stel en sprong die en die speler wil hebben. Ik wil met dit NEC aan de slag. Er moet gewoon gewerkt worden. Over anderhalve week staat Roda JC voor de deur.”


Het is overigens maar de vraag of Popovics dan al kan beschikken over voorstopper Erik van Rossum. Van Rossum kreeg eerst last van angina, maar toen die ziekte met een penicillinekuur bestreden werd, bleek dat de NEC-speler daar allergisch voor is. Popovics: “Daarom heeft het allemaal zolang geduurd. Van die penicilline kreeg hij uitslag over zijn hele lichaam, maar ik hoop dat ik hem tegen Roda JC weer bij de groep heb.”


Voor het eerste in deze voorbereiding stond Maurice Gubbels een hele wedstrijd onder de lat. Tegen Heumen kreeg hij echter te weinig te doen om een eerlijk oordeel te vellen. Dat kan onderhand wel gedaan worden over John Vievermans, Buiten het feit dat Popovics duidelijk gecharmeerd is van de instelling van de voetballer, bleek ook tegen Heumen weer dat Vievermans zich ontwikkelt tot een degelijke linksback.Voorin speelde Popovics opnieuw met twee spitsen (Grim en Van de Pol), terwijl Anton en Frans Janssen, Carlos Aalbers en Ronnie de Groot voor de middenveldbezetting zorgde. Bij de absentie van Van Rossum imponeerde Sije Visser opnieuw als voorstopper, had Michel Mommertz als libero alle ruimte om op te komen en viel er ook op John van Geenen weinig aan te merken.


In de eerste helft speelde NEC goed en kwam bij de rust via doelpunten van Anton Janssen, Frans Janssen, Van de Pol, Henk Grim en een eigen doelpunt van Heumen tot een 5-0 stand. In de tweede helft met Guerin en Hasselbach voor Mommertz en Frans Janssen, stokte de doelpuntenmachine en bracht Anton Janssen in zijn eentje de stand uiteindelijk op 7-0.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.