UEFA-team geen partij voor NEC

NEC heeft gistermiddag de kater veroorzaakt door de laatste nederlaag tegen FC Wageningen, enigszins weg kunnen spoelen, door het UEFA-team met 4-1 te verslaan. Die overwinning had overigens nog hoger kunnen uitvallen, maar dat lijk je dit seizoen na iedere wedstrijd van NEC wél te kunnen zeggen.

Ook gistermiddag werden er dus weer de nodige kansen om zeep geholpen, maar belangrijk
was dat natuurlijk allemaal niet. In een bij vlagen aantrekkelijke wedstrijd moet het trainer Pim van de Meent vooral deugd gedaan hebben dat Ronnie de Groot ouderwets en de volle negentig minuten liep te buffelen op het middenveld. Af en toe kwam De Groot na weer een sliding moeizaam overeind, maar de algemene indruk was veelbelovend.

NEC bereikte de rust overigens al met een 3-0 voorsprong. De onzekere doelman Kwakman van Volendam leidde hoogstpersoonlijk het eerste doelpunt van NEC in. Zijn uitgooi naar Pos van Ajax was op z’n zachtst gezegd onzorgvuldig, zodat Danny Hoekman een perfecte voorzet kon loslaten waarna Henk Grim de bal maar voor het inknikken had. Ook de tweede treffer maakte Grim met hoofd, maar nu was de duik stijlvoller en de voorzet van Anton Janssen. Vlak voor rust zette Danny Hoekman het UEFA-team op een hopeloze 3-0 achterstand.

Henk Grim zet NEC koppend op 1-0. Duim (PEC Zwolle) komt te laat.

NEC leek op weg naar een schuttersfeest, maar alleen Danny Hoekman scoorde nog een ‘wereldgoal’ door de bal ineens op de slof te nemen. Door de vele wisselingen bij NEC raakte het ritme uiteindelijk dermate verstoord dat men niet meer tot scoren kwam. Hanssen, Willemse, Frans en Anton Janssen, Grim en Danny Hoekman maakten plaats voor Van Cuyk, Bert Willemse, Hasselbach, Vievermans, Wim Wouterse en Conrad Meurs, Het UEFA-team profiteerde vlak voor tijd van die complete volksverhuizing via de eretreffer van Van Oostrum.