NEC2 laat voorsprong schieten

Op de Wageningse Berg gaf NEC2 zaterdagmiddag tot twee maal toe een voorsprong van twee doelpunten prijs.

Na een vlotte en veelbelovende start leidden de bezoekers reeds na een goed kwartier met 2-0, door doelpunten van Rob Hasselbach, uit een voorzet van de ijverige Jan Kilkens, en Kilkens zelf. Acht minuten voor de pauze verkleinde John van de Staa de achterstand van de thuisclub tot 1-2.

Een fraaie omhaal van Bert van de Pol in de vierde minuut na de hervatting betekende een stand van 1-3, maar nauwelijks twee minuten later passeerde Dick Wammes de, overigens onzeker keepender Willy Arends, met een niet minder draai en onhoudbaar schot in de bovenhoek 2-3.

Tien minuten voor het einde wist de ingevallen Eric Speelziek met een kopbal de 3-3 eindstand op het scorebord te brengen. NEC probeerde in de slotfase weliswaar alsnog beide punten in de wacht te slepen, maar door gebrek aan organisatie waren de individuele pogingen van Hasselback, Kilkens en de voor Van de Pol ingevallen Wim van Zinnen bij voorbaat tot mislukking gedoemd.