Te ver en tegenstanders oninteressant

Bij NEC is het wedstrijdprogramma van het Indoor Soccer-toernooi, dat van zaterdag 28 december tot en met maandag 6 januari wordt gehouden, met gemengde gevoelens ontvangen.


NEC zal in de Rodahal in Kerkrade moeten aantreden tegen Eindhoven, MVV, FC VVV, het Nederlands Militair zaalvoetbalteam en Roda JC. De Nijmegenaren hadden gehoopt op een indeling in Arnhem of Den Bosch, maar de KNVB besliste anders.


Slecht
“Geografisch gezien is die indeling voor ons natuurlijk slecht,” constateert NEC-secretaris Herman van Eldik. “Je bent met het reizen enorm veel tijd kwijt en in zo’n periode rond de feestdagen is dat niet zo prettig. NEC is een veldvoetbalclub en doet mee aan het toernooi om de winterstop een beetje redelijk door te komen. Maar het moet natuurlijk wel leuk blijven.”
“We hadden gerekend op een indeling in Arnhem of Den Bosch. Die plaatsen zijn voor NEC gunstig. Oké, we krijgen voor het spelen in de Rodahal in Kerkrade wel een vergoeding, maar ja, dat is niet meer dan billijk. Het grote punt voor ons is de lange reistijd. En dan praat ik niet eens over de, relatief gezien, minder interessante tegenstanders.”


Bespreken
De komende dagen gaat het bestuur van NEC zich over de indeling van het Indoor Soccer-toernooi buigen. Over de mogelijkheid dat de Nijmeegse eredivisieclub afhaakt wil Van Eldik het nog niet hebben. “Op de eerstvolgende bestuurvergadering gaan we deze zaak uitvoerig bespreken,” zegt de NEC-secretaris. “Afhaken? Nou, dat is een groot woord. Misschien is er, wat de indeling betreft, met de KNVB nog wel iels te regelen. Of mogelijk dat er een financiële tegemoetkoming in zit. We gaan overleggen en wachten nog wel even af.”


Programma
In de enige Gelderse locatie, de Arnhemse Rijnhal, wordt -in tegenstelling tot vorig jaar – maar op vier dagen gespeeld. De tweede ronde zal nu namelijk niet in vier, maar slechts in twee hallen (Schiedam en Leeuwarden) worden afgewerkt.
In de Rijnhal en vijf andere hallen in den lande worden op zaterdag 28 december (van 14.00 tot 17.00 uur), maandag 30 december (van 19.00 tot 22.00 uur), donderdag 2 januari (19.00-22.00 uur) en vrijdag 3 januari (19.00-22.00 uur) voorronden afgewerkt.
De poule-winnaars en de twee best geplaatste nummers 2 gaan naar de volgende ronde (op zaterdag 4 januari), waarna vervolgens vier ploegen overblijven. die op maandagvond 6 januari in het Rotterdamsc sportpaleis Ahoy in de finale-poule zullen aantreden.


Schema
Het speelschcma in Kerkmde is als volgt samengesteld:
Zaterdag 28/12: 14 00 uur Eindhoven-Roda, 14.45 uur MVV-VVV 15.40 uur MVV-Roda 16.25 uur Eindhoven-VVV.


Maandag 30/12: 19.00 uur NEC-VVV, 19.45 uur MVV-Nederlands Milltair elftal, 20.40 uur VVV-Nederlands Militair eiftal 21.25 uur NEC-MVV.


Donderdag 2/1: 1900 uur NEC-Eindhoven, 19.45 uur Nederlands Militair elftal-Roda, 20.40 uur Roda-NEC, 21.25 uur Nederlands Militair elflal-Eindhoven


Vrijdag 3/1: 19.00 uur NEC-Nederlands Militair elflal, 19.45 uur Eindhoven-MVV. 20.40 uur VVV-Roda, 21.25 uur eventueel beslissingswedstrijd(en).

    

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.