’t Oude liedje

Nijmegenaren weer in evenwicht met SVV: 1-1

Trainer Pim van de Meent, de man die zijn selectie gaat verlaten, had geen enkel goed woord over voor zijn spelers. In de Nijmeegse kleedkamer werd na afloop van het duel NEC-SVV stevig gevloekt, schuldigen aangewezen, spelers op hun nummer gezet.

Een wonder eigenlijk dat Van de Meent, in de wetenschap dat hij die spelers de. rug toekeert, zich nog altijd zo kan opwinden over het -alweer- tegenvallende spel van NEC.
„Het zijn lafaards. Staan ze met 1-0 voor, en dan komen die lange halen van SVV. Dan moet je de tegenstander opvangen, en er uit zien te komen. De angst komt dan weer naar boven, en de heren hebben poep in de broek”, aldus Van de Meent.


Foutje
Eric van Rossum, die met veel flair de geblesseerde Peter Selbach verving, maakte vier minuten voor tijd zijn enige -wel dure- foutje. Peter van Velzen, de huidige topscorer van de eerste divisie, kreeg zijn voorhoofd achter de bal na een vrije trap van Jeffrey Oost en knikte keurig de gelijkmaker in.
NEC had zich andermaal hardleers getoond. Weer waren de Nijmegenaren beter dan hun tegenstanders, maar dat overwicht ook uitdrukken in doelpunten, het blijft een te zware opgave voor de Geldersen. NEC leek een week geleden op de goede weg, RBC werd in Brabant op een 2-0 nederlaag getracteerd, en met de inbreng van Ron de Groot, Van Rossum en Frans Paymans leek NEC begonnen aan een nieuw hoofdstuk.

Pijnlijk
Hoe goed dit drietal, samen met de sterk draaiende John Vievermans, ook opereerde, het mocht niet baten. Vooral voor De Groot was het pijnlijk dat NEC niet finishte met de volle buit op zak. De Groot was niet alleen ijzersterk in zijn centrale rol op het middenveld maar bovendien tekende de blonde technicus voor een wonderschone treffer. Zijn draaibal naar de rechterbovenhoek hadden de tweeduizend dappere aanwezigen nog wel eens in de herhaling willen zien. Jammer was echter dat er geen televisiecamera’s waren opgesteld om al dit schoons voor het nageslacht te bewaren.
Nadat John Vievermans De Groot op rechts had vrijgespeeld, benutte De Groot de wind op meesterlijke wijze. Hij gaf de bal een perfecte lift mee, en het leder draaide buiten bereik van de uitstekende doelman Henk Dirven naar de net-kruising. NEC had het ijs eindelijk gebroken, maar verviel prompt in de oude fout. De Nijmegenaren werden teruggedrongen richting keeper Nico Hanssen, en NEC miste eenvoudig de mentale wapens om dit tij af te wenden.


Van Velzen kopte de Schiedammers langszij, en NEC was met SVV weer in alle opzichten op gelijke hoogte. In Zuid-Holland hadden de beide kemphanen elkaar in het begin van deze competitie ook al geen duimbreed toegegeven. Het werd destijds 0-0 in Schiedam.
Zover had het allemaal niet mogen komen. In de Goffert was NEC geruime tijd superieur aan het welwillende gezelschap van trainer Dick Buitelaar. In de eerste helft had NEC al ruim afstand moeten nemen van de Schiedammers, maar pas na een klein half uur kwam men tot de ontdekking dat er zoiets als windvoordeel, bestond. Toen, pas begonnen de NEC-voorwaartsen het doel van Dirven..met veel schoten te bestoken. Het was echter al te laat. Dirven had zijn handen in een rustig tempo heerlijk kunnen opwarmen, en NEC zou nog zeer veel bergen moeten verzetten om Dirven ook tot capitulatie te dwingen.


Afhaken
De Groot leek NEC in veilige haven te schieten, maar in het vervolg van de tweede helft schoot NEC duidelijk tekort. De opgebrande De Groot moest afhaken, en Mommertz was zijn vervanger. Die wissel kwam het spel van de thuisclub geenszins ten goede. De onrust groeide, en de gelijkmaker die in de koude lucht hing, kwam dan ook als geen verrassing.


Opstellingen:
NEC: Hanssen; Willemse, Visser, Van Rossum, Paymans; Vievermans, De Groot (Mommertz), A. Janssen; Grim, F. Janssen, Hoekman.


SVV: Dirven; Wotte (Van Alphen), Warnaar, Koevermans, Oost; Van Kapel, Treling, Mulder; Neeskens, Van Velzen, Van Delft.Vlak voor het eindsignaal van scheidsrechter Pen,
mist Danny Hoekman nog een enorme kans op de overwinningstreffer.
Het was en bleef 1-1. Doelman Henk Dirven zou de inzet van Hoekman keren.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.