SVV zelfde als ’n RBC

“SVV hoort in het zelfde rijtje thuis als een FC Wageningen of RBC. SVV zal verdedigend spelen, maar ik denk dat NEC wel de wapens vindt tegen dat anti-voetbal.”


Trainer Pim van de Meent blijft bij de les, blijft zich concentreren op de eerstkomende competitiewedstrijd van NEC.

Of een Guus Hiddink door het clubbestuur wordt gepolst voor de functie van hoofdtrainer, het zal de Amsterdamse trainer een zorg wezen. Van de Meent: “Ik laat die hele affaire met Hiddink langs mij heen gaan. Het zijn mijn zaken niet. Het bestuur bekijkt maar wat ze doen. Het is mijn taak mij op de komende reeks wedstrijden te richten. Daar ligt mijn aandacht en nergens anders.”


Sukkelen
NEC stuit zondagmiddag op het Schiedamse SVV. Eerder dit seizoen werd het in Zuid-Holland een 0-0 gelijkspel tussen SVV en NEC. De ploeg van trainer Dick Buitelaar blijft ondanks allerlei financiële acties aan het sukkelen in de onderste regionen van de eerste divisie. De Schiedammers hebben niettemin de topscorer van de eerste divisie in hun gelederen. Peter van Velzen, de stevige spits van SVV, schoot en kopte tot op heden 17 keer raak.


In het Nijmeegse kamp is na de 2-0 zege bij RBC het een en ander veranderd. Zo is Carlos Aalbers teruggekeerd na een periode van griep, en Van de Meent zal op het middenveld dus moeten kiezen tussen Aalbers en Ron de Groot, die het in Roosendaal goed deed. Eventueel kan Michel Mommertz verwezen worden naar de reserve-bank.


Dijbeen
In de achterste linie zou Eric van Rossum de nog geblesseerde Peter Selbach kunnen vervangen, maar Van Rossum zelf heeft momenteel last van een pijnlijk dijbeen. Bert van de Pol is evenals Wim van Zinnen nog allesbehalve klaar voor het grote werk, en zullen vandaag ingezet worden in het tweede NEC-elftal, dat ‘uit’ aan het werk gaat bij SVV.
NEC-SVV begint zondagmiddag om 14.30 uur. Het is overigens de laatste maal dit seizoen dat NEC op zondagmiddag ’thuis’ acteert. NEC verhuisd na zondag weer naar de zaterdagavond als vaste speeldag.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.