Pim van de Meent verlaat NEC

De Amsterdamse trainer Pim van de Meent verlaat aan het eind van dit seizoen het Nijmeegse NEC. Van de Meent zet dan een punt achter vier jaar NEC.


“Na onderling overleg en in goede vriendschap gaan Van de Meent èn NEC bij het slot van deze competitie uit elkaar”, maakte NEC-voorzitter Henk Bergamin kort voor de aftrap van NEC-SVV bekend, “de spelers werden van dit besluit al afgelopen zaterdag op de hoogte gebracht.”


Wie Van de Meent opvolgt als hoofdtrainer van NEC, is op dit moment nog niet bekend. Met Guus Hiddink, ex NEC-speler en momenteel hulptrainer van PSV, heeft het NEC-bestuur verkennende gesprekken gevoerd. Hiddink gisteravond: “Ik heb een aanbieding van PSV op zak voor het volgend seizoen. PSV heeft in tweede instantie wat veranderd aan dat aanbod. Halverwege de komende week kies ik tussen NEC en PSV. Zowel de ene (NEC) als de andere kant op (PSV) zeg ik momenteel niets. Mijn beslissing komt eraan.” Ondertussen zou ook Graafschap-trainer Sandor Popovics in de markt liggen bij NEC.


DS’79
Naar eigen zeggen weet Van de Meent nog niet of hij in het volgend seizoen weer ergens aan de bak kan als trainer. FC Den Haag, met voorzitter Dé Stoop, is een club die Van de Meent wel eens in de armen zou willen sluiten. Van de Meent: “Ik heb met een club gesproken, maar dat is definitief van de baan.” Of het hier om DS’79 ging, wilde Van de Meent bevestigen noch ontkennen.
Over het huidige voetbalklimaat bij NEC wil Van de Meent nu alvast wel wat kwijt Op het moment dat Van de Meent Leen Looyen bij NEC opvolgde, mocht de Nijmeegse club zich nog eredivisionist noemen. Er waren gehuurde spelers (Van Zinnen) en ook oudere, geroutineerde spelers (Strik, Salfischberger).


Van de Meent: “Er was een full-time manager en een full-time hulptrainer. Nu is er geen manager meer, en werkt de hulptrainer part-time. Wil je het voetbal in Nijmegen op een hoger plan brengen, dan moet je genoemde functies natuurlijk niet gaan afbouwen. De functie van Henk van de Water is mij overigens goed bevallen.”
“Het enthousiasme van buitenaf is mij hier wel tegengevallen. Maar dat is overigens overal in Nederland. Dat Mommertz wordt uitgefloten als hij het veld betreedt om De Groot te vervangen, dat wil ik niet begrijpen. Op die manier breek je toch een club af? Ja, ik blijf tot het einde van de rit de club en de spelers verdedigen.”


“Aan het eind van dit seizoen maak ik de balans op. De kaarten zijn voor NEC nog niet geschud. Die vierde periodetitel moeten wij pakken, dat is het huidige uitgangspunt. Het is alleen op dit moment een slechte zaak dat de tweede trainer (Clemens Hermans, red.) nog niet weet waar hij voor het volgend seizoen aan toe is, of zijn contract verlengd wordt”, aldus Van de Meent.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.