Hiddink voelt wel voor overstap naar zijn oude club

‘Ja, NEC is een uitdaging’

“Ik kan er wel omheen gaan draaien. Maar daar voel ik niets voor. Ik heb vorige week inderdaad een gesprek gehad met het bestuur van NEC om te praten over een contract als hoofdtrainer.”


Guus Hiddink zou met ingang van het nieuwe seizoen de opvolger moeten worden van Pim van de Meent, wiens contract dus niet verlengd zal worden.
De huidige hulptrainer van PSV stelt zich echter vooralsnog behoudend op. “Kijk, er moet uit dat gesprek nou niet onmiddellijk de conclusie worden getrokken dat ik al de nieuwe trainer van NEC ben. Maar ik moet toegeven: NEC zou ik wel een enorme uitdaging vinden”
Of Guus Hiddink inderdaad de overstap naar de Nijmeegse eerste divisleclub zal maken, is van een groot aantal factoren afhankelijk. De vraag is bijvoorbeeld wat zijn werkgever PSV met hem van plan is. De leiding van de Eindhovense club heeft inmiddels al te kennen gegeven zeer over hem te spreken te zijn en wil in principe daarom ook met hem verder gaan.


Beslissing
De beslissing daarover zal vermoedelijk eind van deze week vallen. Beide partijen gaan eerst nog om de tafel zitten om een aantal zaken eens op een rijtje te zetten. “Het gesprek met het bestuur van NEC is louter informatief geweest,” zegt Guus Hiddink. “Wij hebben de spelersgroep onder de loep genomen en nog wat andere zaken doorgesproken. Veel verder zijn we nog niet gekomen. Dat vond ik op dat moment ook niet zo zinvol, omdat er ook nog een gesprek op stapel staat met de leiding van PSV. Maar eerlijk is eerlijk: NEC trekt me wel. Ik heb in Nijmegen een fijne tijd gehad als speler en ik ben door de club altijd uiterst correct behandeld.”


Materiaal
“Hoewel ik door mijn werkzaamheden bij PSV de wedstrijden in de eerste divisie niet zo erg kan volgen, heb ik toch de indruk dat NEC uitstekend materiaal heeft. Ik heb er bij het bestuur dan ook op aangedrongen, dat wanneer ik de functie als hoofdtrainer zou accepteren, de huidige groep zoveel mogelijk intact moet blijven.”


Sporen
Guus Hiddink heeft als voetballer redelijk zijn sporen verdiend. Bij De Graafschap, PSV en NEC onderscheidde hij zich door een begaafde balbehandeling en was hij de man die met splijtende passes voor verrassende openingen kon zorgen. Na zijn actieve carrière ging hij terug naar De Graafschap, waar hij hulptrainer werd van Huib Ruijgrok. Toen deze plaatsmaakte voor Sandor Popovics kreeg Guus Hiddink een baan aangeboden bij PSV.
In december van het vorig jaar heeft Roda JC nog geprobeerd hem los te weken van PSV, toen Hans Eykenbroek met onmiddellijke ingang ontslagen werd.

Maar de Eindhovense club wenste hem toen niet te laten gaan. Nu zegt Guus Hiddink: “Ik ben 38 jaar en langzamerhand zover dat ik op eigen benen wil staan.”
“Ik heb bij PSV een flinke brok ervaring opgedaan en die wil ik nu eigenlijk wel eens in praktijk gaan brengen. Maar voordat ik een definitieve beslissing neem over mijn toekomst, wil ik toch eerst het gesprek met PSV afwachten. Als er mij in Eindhoven op wat langere termijn bepaalde beloften kunnen worden gedaan, dan weet ik het nog niet.”Guus Hiddink belaagt, zelf in NEC-shirt,
de vroegere Twente-doelman André van Gerven in een volle Goffert

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.