”Succes werkt als doping”

“Wij kunnen ons niet blijven verschuilen achter het gebrek aan geluk. Of zeggen dat we nog moeten wennen aan de eredivisie, We zijn nu al zo’n wedstrijd of twaalf op weg en hebben een goed resultaat nodig. Tegen FC Groningen zal gewoon gewonnen moeten worden.”


Michel Mommertz zit aan de vooravond van het duel met FC Groningen (vanavond in De Goffert; aanvang: 19.30 uur) op de praatstoel. De rap babbelende libero van NEC spreekt vrijuit over de moeilijke periode die zijn ploeg momenteel beleeft, maar blijft optimistisch gestemd.
“Kijk, ga je bij de pakken neer zitten, dan kun je net zo goed meteen stoppen,” zegt Mommertz.. “Dit elftal van NEC heeft voldoende kwaliteit, maar het evenwicht in de ploeg ontbreekt. De povere resultaten kun je niet op twee of drie spelers afschuiven. NEC faalt op dit moment als collectief.”
“Toch is op de trainingen en daar om heen de sfeer redelijk. Natuurlijk lopen wij hier niet in hosanna-stemming rond, maar iedereen blijft op een gunstige wending hopen, Bert van de Pol heeft via de krant gezegd dat de sfeer bij NEC niet goed zou zijn. Nou, dat vind ik toch wel wat sterk uitgedrukt.”


“Zit je in een hoek waar de klappen vallen, tja, dan is er wel eens een mineurstemming. Logisch toch. Op het veld zie je sommige spelers ook wat verkrampt voetballen. Ik ben er echter van overtuigd dat een overwinning op Groningen een ommekeer teweeg kan brengen. Pak je volgende week bij Fortuna Sittard ook een punt, nou, dan is de situatie toch al weer heel anders. Succes werkt nu eenmaal als doping.”
Michel Mommertz ziet winstkansen tegen FC Groningen en heeft de povere resultaten in de afgelopen weken van de noordelijke ploeg nog helder in zijn hoofd gegrifd. Met name de verdediging van de ploeg van oefenmeester Han Berger beschouwt Mommertz als ‘een zwakke schakel’.Anders
Mommertz: “Wij hebben met grote cijfers van PSV verloren en FC Groningen ook. De manier waarop wij de boot ingingen was geheel anders. Groningen ging af, terwijl NEC in de wedstrijd wel degelijk mogelijkheden op een beter resultaat heeft gehad. Het is zaak dat wij nu eens een keer op voorsprong komen.”
“We hebben in deze competitie al zo vaak achter een achterstand moeten aanlopen, dat is niet te geloven, Komen we tegen FC Groningen op voorsprong dan geloof ik in een goed resultaat. Al zullen we uiteraard Peter Houtman in de gaten moeten houden.”


In het elftal van NEC zal Bert van de Pol vanavond in ieder geval ontbreken. De aanvaller is door een knieblessure langdurig uitgeschakeld en zijn plaats wordt ingenomen door Frans Janssen. Voor de rest handhaaft NEC-trainer Sandor Popovics in de basisopstelling dezelfde namen als in de afgelopen zondag gespeelde uitwedstrijd tegen FC Den Bosch.
“Er is de afgelopen week scherp getraind,” concludeert Popovics. ‘Ondanks alle tegenslagen van de laatste weken blijven mijn spelers positief bezig. Ik heb altijd al gezegd dat deze groep talent genoeg heeft en dat gegeven moet er een keer uitkomen. Ik hoop dat NEC bij het Nijmeegse publiek weer gaat leven.”


“Wij weten hoe FC Groningen speelt, ik heb de namen van dat elftal zo in mijn hoofd zitten. Ik ken mijn spelers door en door en weet wat ze kunnen. Nogmaals, NEC heeft een klinkend resultaat broodnodig.”
Opstelling NEC: Brookhuis, Visser, Mommertz, Van Rossum, De Groot, Aalbers, Van Zinnen, Anton Janssen, Grim, Frans Janssen en Hoekman.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.