Snelle ommekeer

NEC blijft hopen op eèn opwaartse richting van de prestatie-curve die uiteindelijk moet leiden tot het behoud van het eredivisieschap.


Morgen staat dé uitwedstrijd tegen FC Den Bosch op het programma, terwijl een week later, op de Zaterdagavond, FC Groningen in De Goffert op bezoek komt. Op papier lijken deze twee tegenstanders te sterk voor de Nijmeegse équipe, maar zowel Den Bosch als Groningen laat nog wel eens een steek vallen.


“Van tevoren zou ik voor een punt in Den Bosch tekenen,” geeft NEC-trainer Sandor Popovics ronduit toe. “En zouden we erin slagen om volgende week voor een verrassing te zorgen tegen Groningen, tja, dan is er reeds sprake van een ommekeer. Mijn ploeg heeft één of twee goede resultaten nodig. Daar zitten we in deze periode vreselijk tegen aan te hikken.”


“Ik heb het al eerder gezegd, mentaal is mijn ploeg vrij labiel. De laatste tijd ben ik meer als psycholoog dan technische man bezig. Toch blijf ik optimistisch. NEC moet ploegen als AZ’67, MVV, Excelsior, Heracles en FC VVV onder zich kunnen houden. De drie eerstgenoemde clubs hebben weliswaar meer routine en ervaring, maar NEC heeft duidelijk meer talent. Ik zie de toekomst niet somber in. NEC moet alleen nu uit het dal zien te komen.”


Of NEC-middenvelder Anton Janssen morgenmiddag tegen Den Bosch van de partij zal zijn, blijft nog even de vraag. De aan zijn knie geblesseerde Janssen wordt vandaag aan een laatste test onderworpen. Speelt hij niet dan staat Ron de Groot in de basis. Het opstellen van spits Bert van de Pol zit er waarschijnlijk niet in. Popovics: “Bert is een goede jongen, maar hij is niet in vorm. Ik maak pas op het laatste moment de opstelling bekend. Er zijn nogal wat vraagtekens.”


Vermoedelijke opstelling: Brookhuis, Van Geenen (Vievermans), Mommertz, Van Rossum, Visser, Anton Janssen (De Groot), Wildenbeest, Aalbers, Frans Janssen, Grim en Hoekman.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.