RKHVV-NEC 2 in evenwicht

Leuk oefenduel in Huissen

De driehonderd bezoekers die gisteravond op de Blauwenburcht in Huissen het oefenduel tussen RKHVV en NEC 2 bekeken hebben van hun gang naar het sportpark geen spijt gehad.
Lardeerden beide teams hun spel nog met veel schoonheidsfoutjes, ze schroomden niet de doelpuntenmachine in werking te stellen. Het leverde een 3-3 uitslag op.

NEC-trainer Clemens Hermans moet tevreden zijn geweest over het spel van Brian Wilsterman, Jan Kilkens en Bert Willemsen. Verder speelde Percey Guerin als back een zeer degelijke partij. De oefenmeester zal het evenmin ontgaan zijn dat bij de Betuwse tegenpartij Henk de Koning de sterren van de hemel speelde. Iedere keer als een tweede team van een betaald voetbalclub naar Huissen komt vestigt de energieke spits de aandacht op zich.
Dat was gisteren al niet anders. De Koning deed al na zeven minuten van zich spreken met een kopbal op de dwarsligger boven doelman Jaap Teboeknorst.

De score van deze aardige oefenpartij werd in de 25ste minuut geopend door Wilsterman, die koppend een voorzet van Paul Dekadt afrondde. Bijna was het vijf minuten verder 0-2 geworden maar een verschrikkelijke poeier van Berry Arends teisterde slechts de lat. Nog voor de pauze kwam de Huissense gelijkmaker tot stand. Verzorgden Henk de Koning en Harry Hendriks al combinerend het voorspel, nieuweling Hans Uombout nam de afwerking voor zijn rekening.

Dezelfde speler bracht RKHVV, dat nog onwennig speelde en het wedstrijdritme miste, een kwartier na de pauze aan de leiding. Bij de totstandkoming van die goal verleende Jan Hendriks assistentie.

Het venijn zat in dit oefenduel in de staart. Nadat Bert Willemsen na een half uur het evenwicht had hersteld(2-2), gaf Dekadt drie minuten later NEC 2 uitzicht op de overwinning. Het kwam er evenwel niet van omdat Marc Geutjes, de zoon van RKHVV-coach Chris Geutjes, attent reageerde op een doorspeelbal van Jan Hendriks en daarna zonder moeite de Nijmeegse poortwachter omspeelde, 3-3.