Hoekman mag weg bij NEC

Danny Hoekman, de linkerspits van NEC die in de belangstelling staat van het Engelse West Ham United, mag van het bestuur van de kersverse eredivisieclub weg.


Gisteravond laat maakte voorzitter Henk Bergamin dit na afloop van de bestuursvergadering bekend. Bergamin: “Laat ik voorop stellen dat wij hem natuurlijk liever niet zien vertrekken. Danny heeft echter zelf te kennen gegeven dat hij weg wil. Als die drang zo sterk is, zullen wij dat verzoek honoreren. Gezien echter de korte termijn waarop de competitie start, willen wij snel mogelijk uitsluitsel van West Ham United. Nee, tot op heden is er nog geen bedrag genoemd en dat doe ik ook nu niet. Komen wij echter met West Ham United tot overeenstemming, dan mag Hoekman weg. Zo niet dan houden we hem aan zijn contract.”


Informeren
Over de besteding van het geld, dat in het geval van een transfer vrij komt wenste Bergamin zich niet uit te laten. “Wij informeren op dit moment bij allerlei clubs naar keepers. Nee, ik noem geen namen, maar het is duidelijk dat er nog een doelman bij moet komen.”


Zonder dat Bergamin het direct toe wilde geven werd gisteren wel duidelijk dat in ieder geval Lloyd Doesburg van Vitesse bij NEC in de belangstelling staat. Vitesse-voorzitter Karel Aalbers voelt er op dit moment echter nog weinig voor om Doesburg te verkopen.
Aalbers: “NEC heeft zondagavond geïnformeerd naar de mogelijkheid om Lloyd over te nemen. Welnu: Wij staan zeker niet te trappelen om hem weg te doen. Aan de andere kant is natuurlijk alles en iedereen in principe te koop. Doesburg zal echter wel zoveel geld moeten opbrengen, dat wij ons per saldo kunnen verbeteren.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.