Popovics wil versterking

NEC blijft De Treffers in aantrekkelijk duel de baas

NEC won gisteravond het zesde oefenduel in Groesbeek met 2-1 van De Treffers. Belangrijker was echter de manier waarop de ploeg van trainer Sandor Popovics zich over het veld bewoog. Eindelijk zat er een echte lijn in het spel en groeide vooral Henk Grim uit tot de uitblinker van de wedstrijd.


De Groesbeker is duidelijk uit het dal waar hij het afgelopen seizoen vertoefde. In het concept van twee spitsen (Popovics hield Hoekman in eerste instantie aan de kant) komt Grim goed tot zijn recht. Grim liep zich de hele wedstrijd te pletter, was sterk aan de bal en verscheen herhaaldelijk in vrije positie voor Van Dijk, die na zestien minuten dan ook kansloos was. Mommertz zorgde voor het lobje dat door Grim op de juiste waarde beoordeeld werd, waarna van Dijk soepel werd gepasseerd.


Ook Popovics moet die actie met genoegen hebben bekeken, maar de trainer is zich er sterk van bewust dat zijn selectie toch te smal is. Daarom heeft Popovics er bij het bestuur op aangedrongen dat er hoe dan ook spelers gekocht zullen moeten worden.
Popovics: “Als je het goed bekijkt heb ik een groep van twaalf volwaardige spelers. Dat is te weinig. Van Zinnen en De Groot kunnen zeer waardevol worden, maar Wim zie ik pas over twee maanden helemaal terug zijn, terwijl de medische staf mij geadviseerd heeft om voorzichtig met Ronnie om te springen. Ronnie is een echte karakterjongen, die we een beetje moeten afremmen. Ik wil niets forceren. Dat geldt ook voor Van Geenen. Z’n lies is nog kwetsbaar, dus ook met hem zijn we voorzichtig. Voor de wedstrijd tegen Roda JC moeten we echter klaar zijn. Ik wil er in ieder geval nog een keeper bij, een verdediger en eventueel een verdedigende middenvelder.”


Popovics betreurde het dat Danny Hoekman te kennen had gegeven dat hij NEC wilde verlaten. Popovics: “Ik vind het een onjuiste stap van Danny. Ik heb hem nu drie weken meegemaakt en twee serieuze gesprekken met hem gevoerd. Daarin is mij duidelijk geworden dat zijn hart bij NEC ligt. Ik geloof dan ook niet dat dit zijn beslissing is. Ik ben bang dat hij het slachtoffer is van negatieve personen uit zijn omgeving.”

“Zeker, Danny is een talent, maar de Engelse divisie vraagt kant en klare spelers. Ik vrees dat hij het daar als speler maar ook als mens heel zwaar krijgt. Voor zijn ontwikkeling als mens is het beter als hij nog een jaar bij ons blijft. Hier heeft ‘ie krediet, begrip en hebben we geduld met hem. Bij ons mag hij een paar wedstrijden slecht spelen. Wij weten wat we aan hem hebben. Ik had hem graag dit seizoen klaar gestoomd voor het grote werk. Nu wordt hij als speelgoed gebruikt en verhandeld. Toch koester ik nog een stille hoop dat Danny bij ons blijft. In dat geval hoop ik dat de supporters hem positief zullen begeleiden. Fluitconcerten en dergelijke vreet aan zo’n jongen. Hij is een gevoelige speler. Daarom hoop ik dat er applaus zal klinken als hij toch bij ons blijft.”


“Mocht Danny verkocht worden, dan ga ik geen linksbuiten kopen. Daarvoor zijn we simpelweg te laat. Dat hadden we dan in mei moeten doen. Nee, we zullen het intern oplossen. Ik ben geen trainer die het geld van een club over de balk smijt.”


Tegen De Treffers werd in ieder geval duidelijk dat NEC op de goede weg is. Als de ploeg ooit een kans had om de hoofdklasser met ruime cijfers te verslaan dan was het gisteravond wel. Weliswaar kan trainer Jan Pruyn door blessures en vakanties ondermeer niet beschikken over Paul Meijers en Henk Thijssen, maar dat deed niets af aan de sterke indruk die NEC achterliet. Beekers strafte nog wel op imponerende wijze een foutje van Mommertz af, maar paal en lat (drie keer) en in de tweede helft een uitstekende doelman Liebers stonden voorlopig een treffer in de weg. Bert van de Pol scoorde uiteindelijk verdiend 1-2 na een foutje van invaller Hans Janssen. Morgen speelt NEC opnieuw een oefenduel. Om 19.00 uur begint het duel op het sportpark aan de Maasstraat in Heumen, tegen amateurs van die naam.


Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.