Popovics op één lijn met NEC-bestuur

Nieuwbakken eredivisionist blijft zoeken naar doelman


Sandor Popovics zit met het NEC-bestuur op één lijn voor wat betreft de plannen voor de naaste toekomst. Terwijl de vorige NEC-trainer, Pim van de Meent, vier jaar lang schreeuwde om de ene na de andere versterking, is de nieuwe man tevreden met het uitgestippelde beleid van voorzitter Henk Bergamin en de andere bestuursleden.


“NEC zoekt momenteel alleen nog een goede doelman. Samen met Wim van Cuyk moet die nieuwe kracht dan maar uitvechten wie uiteindelijk het doel gaat verdedigen”, aldus de Doetinchemse Hongaar. Zoals bekend wilde Popovics graag Wilfried Brookhuis van De Graafschap mee naar Nijmegen nemen. Bergamin daarover: “De Graafschap houdt Brookhuis aan zijn contract. Er volgt dan ook geen gesprek meer tussen NEC en De Graafschap over Brookhuis.”


Keepers
Er moet een nieuwe keeper bij in de Goffert omdat Nico Hanssen -vermoedelijk- naar RBC verkast, en  Maurice  Gubbels van NEC-2 heeft gekozen voor het Wijchense AWC. Niet alleen Brookhuis bleek inmiddels te duur voor NEC maar ook de tweede doelman van Feyenoord, Jan Formannoy. Johan Tukker tekende inmiddels bij bij SC Heracles.


Nadat Toon Willemse en Peter Selbach vertrokken naar resp. Blauw Wit en SCE, werd Percy Guérin van SC Kleve teruggehaald. Omdat Frans Paymans een café in Vught begon, kocht NEC van de Groesbeekse hoofdklassor Achilles’29 verdediger Gérard Derks (23 jaar). Ron de Groot en John van Geenen zijn weer fit terug in de hoofdselectie. Middenvelder Wim van Zinnen zal proberen op tijd klaar te zijn voor het werk in de eredivisie. Bergamin: “Wim moet binnenkort zelf beslissen of hij het karwei lichamelijk weer aan kan.”


Shirtsponsor
Het ziektekosten-verzekeringsbedrijf VGZ zal het komend seizoen de shirtsponsor van NEC zijn. Al in de nacompetitie, die NEC zo succesvol afsloot, prijkten de letters VGZ op de shirts van de Nijmeegse profvoetballers. Voor welk bedrag VGZ NEC sponsort, werd afgelopen zaterdag tijdens de perspresentatie niet bekend gemaakt.


NEC, dat volgens Bergamin het afgelopen seizoen financieel quitte speelde, ziet het nieuwe avontuur in de eredivisie met vertrouwen tegemoet. “De verkoop van de reclameborden loopt goed, en tegenstanders als Ajax, PSV en Feyenoord in de Goffert, betekent automatisch meer publiek”, aldus Bergamin, “momenteel zijn 700 seizoenkaarten de deur uit. Dat aantal is een maand voor het begin van de competitie al hoger dan in het vorige seizoen (toen 500). NEC verwacht uiteindelijk op 1400 seizoenkaartenhouders te komen.”


Niemand
Popovics weer: “Ik sta helemaal achter de huidige spelersgroep. Daarom komt er behalve een keeper niemand meer bij.” Het mag duidelijk zijn dat Eugène Marijnissen van Roda JC dus niet terugkeert bij NEC. “Mochten er blessures komen waardoor spelers uitvallen, dan kan NEC nog altijd op zoek naar yersterking gaan”, aldus Popovics.
NEC heeft momenteel 17 man voor de hoofdselectie op de loonlijst staan. Dat zijn: Aalbers, Van Cuyk, Derks, Van Geenen, Grim, De Groot, Guèrin, Hasselbach, Hoekman, A. Janssen, F. Janssen, Mommertz, Van de Pol, Van Rossum, Vievermans, Visser en Van Zinnen.Het ligt in de bedoeling dat volgende maand een aanvang wordt gemaakt met de bouw van het nieuwe spelershome, op het Stadionplein, vlak bij de huidige kleedkamer van NEC.


Tegen AZ’67
NEC start komende zaterdagavond de oefencampagne. Het Alkmaarse AZ’67 is dan de eerste sparringpartner van NEC in het Goffertstadion. Nieuw in het oefenprogramma is de deelname van NEC aan een internationaal toernooi te Arnhem (op 2 en 4 augustus), en de match tegen het Israëlisch elftal op 10 augustus.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.