Sleutelen aan de conditie

NEC bereidt zich onder Sandor Popovics voor op nieuwe seizoen

Met 14 spelers, Wim van Cuyk is nog op vakantie en Wim van Zinnen herstelt van zijn operatie, is de nieuwebakken eredivisionist NEC deze week aan de voorbereiding op het seizoen begonnen. Onder leiding van de nieuwe trainer Sandor Popovics werkte de groep een serie baloefeningen af; waarbij tegelijkertijd flink aan de conditie gesleuteld werd.


Nog steeds heeft NEC slechts de beschikking over één doelman. Mocht Maurice Gubbels (de keeper van het tweede elftal) bij zijn besluit blijven om volgend jaar voor AWC te spelen, dan zal er in ieder geval een tweede sluitpost gekocht worden.


Onder belangstelling van enkele tientallen supporters werd er serieus getraind, maar was er tot genoegen van de kijkers langs de kant ook nog genoeg te lachen. Vooral tijdens een oefening, waarbij vijf man verspreid over het veld met de bal in de hand op inlopende spelers wachten, die de toegeworpen bal moeten terugkoppen. Popovics hamerde erop dat de spelers het aantal ballen dat ze gekopt had moest tellen, want daaruit kon mede afgeleid worden hoeveel er gelopen was. Na drie minuten antwoordde Bert van de Pol Popovics dat hij tot het respectabele aantal van negentien gekomen. Links en rechts strooide de trainer met complimentjes, maar toen Frans Janssen tien meter verder ‘37’riep, antwoordde Popovics: “Dat is je leeftijd zeker.”


Naast Rob Hasselbach, die door Popovics in de selectie is opgenomen, liepen er nog twee nieuwe spelers rond: Gérard Derks van Achilles ’29 en Percey Guerin van Kleve (West-Duitsland).Met de voorverkoop van de seizoenkaarten gaat het overigens uitstekend. Op dit moment zijn er al meer verkocht dan vorig jaar in het hele seizoen. Bestuurslid Herman van Eldik: “Het loopt prima. Als het zo doorgaat dan verwacht ik dat we tussen de 1500 en 2000 seizoenkaarten uitkomen. De prijzen van de Hazenkamp en de Hoofdtribune zijn weliswaar verhoogd, maar de prijzen van de seizoenkaarten zijn hetzelfde gebleven. We hopen dat het zo doorgaat, want wat is er mooier om iedere thuiswedstrijd een vaste kern te hebben.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.