Popovics moet van spelers afblijven

Graafschap hekelt ex-trainer

Sandor Popovics heeft het behoorlijk verbruid bij zijn oude club De Graafschap.


De leiding van de Doetinchemse eerste divisievereniging vindt dat de naar NEC vertrokken trainer moet ophouden spelers te benaderen die bij De Graafschap onder contract staan.
Het afgelopen weekeinde tekende doelman Wilfried Brookhuis een tweejarig contract bij NEC, terwijl onlangs nog zijn verbintenis met De Graafschap werd verlengd. De Nijmeegse club blijft proberen om de Oldenzaler, wiens zaken door de spelersbond VVCS worden behandeld, in te lijven. Het is de bedoeling dat de onderhandelingen voor het begin van de competitie worden afgerond.


Bestuursleden van De Graafschap verdenken Popovics er van dat hij niet alleen Brookhuis, maar ook de inmiddels door NEC op huurbasis overgenomen Ton Wildenbeest, Jerry Cooke en Hans Wanders heeft ‘bewerkt’ om met hem naar Nijmegen te gaan. De laatste twee blijven echter bij De Graafschap.


Niet alleen bestuursleden, maar ook de opvolger van Popovics, Henk van Brussel, is de huidige situatie meer dan beu. Van Brussel: “Ik hoor telkens dezelfde namen van spelers die NEC wil hebben. Altijd maar weer Brookhuis, Cooke, en noem maar op. Popovics moet daarmee ophouden. Ik zit in de laatste week voor de competitie met die aanhoudende onzekerheid over de keepersplaats. Dat gedoe heeft me twee jaar geleden bij Heerenveen ook veel punten gekost. Alles loopt lekker bij De Graafschap, iedereen is erg enthousiast, de seizoenkaarten vliegen de deur uit en dan krijg je zoiets.”


In het verleden nam Popovics vaker spelers mee van zijn oude naar zijn nieuwe vereniging. Loovens en Peitsman volgden hem van SVV naar Waregem, terwijl dit tweetal met De Klerk meekwam naar Doetinchem. Wilfried Brookhuis ontkende na de wedstrijd tegen Spartak Trnava, waar hij in tegenstelling tot andere berichten normaal het Graafschapdoel verdedigde, dat hij ooit geweigerd zou hebben om nog langer voor De Graafschap te keepen. “Het afgelopen weekeinde heb ik bewust dat contract (voor twee jaar) bij NEC getekend. Je moet dat zien als een laatste mogelijkheid om van club te veranderen. Ik ga er bij NEC sportief gezien op vooruit en De Graafschap heeft niet het recht dat te belemmeren. Ik wacht maar af hoe de onderhandelingen tussen de clubs aflopen. Als het niet doorgaat blijf ik gewoon bij De Graafschap, waar ik met iedereen goede contacten heb. De relatie is niet verstoord.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.