Hoekman maakt indruk

Redelijk debuut Ton Wildenbeest tegen Achilles’29

NEC sloot gisteravond het oefenprogramma af met een 3-0 zege op de Groesbeekse hoofdklasser Achilles’29. Een overwinning die vrij soepel tot stand kwam maar nog meer genoegen zal Sandor Popovics beleefd hebben aan het optreden van Danny Hoekman en Ton Wildenbeest.


Popovics had Wildenbeest op het middenveld geposteerd, waar de ex-speler van De Graafschap veelvuldig aan de bal kwam en zich voorzichtig opwierp als de organisator. Door een gebrek aan conditie en de onbekendheid met de rest van de ploeg, werden de bedoelingen van Wildenbeest nog niet altijd begrepen, maar werd wel duidelijk dat NEC met deze speler zeker een versterking in huis heeft gehaald.
Popovics: “Ton is duidelijk nog niet klaar voor een hele wedstrijd, maar dat is begrijpelijk. Normaal gesproken zou hij voor Rheden zijn gaan spelen en daar zijn ze nog niet zo lang in training als wij natuurlijk. Morgen hebben we bij NEC een vrije dag. Dan komt Ton naar mijn huis in Doetinchem en ga ik met hem trainen in de bossen. Ik heb Ton gehaald voor de organisatie op het middenveld. Ton is een slimme jongen. Ik weet dat hij het aan kan. Nee, ik zeg nog niet of hij zaterdag ook tegen Roda JC in de basis staat. Ik heb op dit moment vijftien gelijkwaardige spelers en daar zal ik uit kiezen.”


De 22-jarige Ton Wildenbeest was na afloop niet ontevreden. “In de eerste helft liep het redelijk. Ik kwam veel aan de bal, maar conditioneel zit het nog niet goed, natuurlijk. Ja, normaal gesproken had ik bij Rheden gespeeld. Met De Graafschap kon ik niet tot overeenstemming komen over een nieuw contract. Ik heb voor mezelf een minumum gesteld waarvoor ik wil voetballen en dat wenste De Graafschap niet te betalen. Dan houdt het voor mij op. Ik heb altijd wel de deur opengehouden voor een betaalde club. Toen NEC op de proppen kwam, waren we dan ook snel rond.”
“Dit is overigens pas de tweede keer dat ik onder contract sta bij een club. Ik heb eerst mijn studie cultuurtechniek afgemaakt, die vier jaar duurde. Nu zit ik in militaire dienst in Eefde. NEC heeft er toegezegd dat ze wat zullen regelen zodat ik in of in de buurt van Nijmegen kom te liggen.”Danny Hoekman zorgde gisteravond voor een klinkende rentree. In de eerste helft scoorde de linkerspits twee schitterende treffers, waarvan de eerste met hoofd helemaal tot de verbeelding sprak. Popovics startte opnieuw met twee spitsen en dat ging ten koste van Bert van de Pol, die op de bank plaats mocht nemen. Hoekman en Grim zorgde voor de beweging en het gevaar voorin en door de komst van Wildenbeest op het middenveld werd John Vievermans het volgende ‘slachtoffer’. Popovics verplaatste Ronnie de Groot naar de linksbackplaats en posteerden Frans en Anton Janssen en Carlos Aalbers rond Wildenbeest. Van Rossum verving de lichtgeblesseerde Van Geenen op rechts, terwijl het centrum als vanouds bezet werd door Mommcrtz (een helft wegens ziekte) en Visser. Van Cuyk stond tussen de palen.


Achilles ’29 viel enigszins tegen, waardoor NEC de makkelijkste wedstrijd sinds jaren op de Heikant speelde. Matthieu Gommers en Rob Joosten misten in de slotfase nog goede kansen voor de Groesbekers. Eerst redde Van Cuyk fraai op de inzet van Gommers en had vervolgens veel geluk toen een afgeketst schotje van Joosten net naast ging. Anton Janssen zorgde met een knap doelpunt voor de 3-0 eindstand.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.