Popovics: “Blij voor mijn spelers”

Het water liep Sandor Popovics gisteravond met straaltjes van het gezicht. Een natuurlijk gevolg van de ontelbare sprints die de Hongaar gisteravond langs de lijn getrokken had en de dolle vreugdedans in het strafschopgebied van Sparta, na het schitterende doelpunt van Aalbers.


Sandor Popovics genoot zichtbaar. “Ik ben vooral blij voor mijn spelers. Na de 6-1 in Kerkrade zijn ze van verschillende kanten erg negatief benaderd. Ik wist echter dat we beter konden. Na Roda heb ik al die dagen met een vieze smaak in m’n mond gelopen. Ik ben blij dat we niet een hele week op Sparta hoefde te wachten. Deze ploeg kwam voor ons op het juiste moment. Net als wij hebben ze een jonge ploeg, maar ze waren vermoeid door de toernooien in Spanje en China. Ik denk dat de meeste spelers de Babi Pangang niet goed verwerkt hebben, maar aan de andere kant speelden wij dermate gedisciplineerd, dat ze er vooral in de eerste helft niet aan te pas kwamen.


Dat hadden we vantevoren bepaald. We waren niet van plan om in een open mes te rennen. Het publiek wil misschien vanaf de eerste minuut spektakel, maar dat kan natuurlijk niet in de eredivisie. Toch hebben we dacht ik voor zat leuke momenten gezorgd. Oké, het was een mooie, maar lucky-goal van Carlos. De overwinning hebben we echter dik verdiend. We teren echter niet op deze 1-0. Iedere wedstrijd in de eredivisie is voor deze ploeg een soort derby, waarin ze er voor de volle 100% tegenaan moeten. Het elftal bepaalt dan ook de opstelling. Ik vul alleen de namen in. We zullen het met zestien man moeten maken. De sterksten spelen. Nee, ik zeg nog niet wie er in Deventer staan. We gaan daar echter opnieuw uit van een punt. Deze ploeg heeft het in zich om een verademing voor de eredivisie te worden. Als iedereen maar het koppie er bijhoudt.”


Voor Theo Vonk lagen de zaken duidelijk wat betreft Sparta. “Het ritme van vorig seizoen hebben we nog lang niet. Ik weet niet wat het is, maar acht van de elf spelers, speelden ook vanavond onder hun niveau, ik had daarom vooraf al getekend voor een punt. Zelfs dat zat er tegen NEC niet in, al hebben we in de slotfase enkele goede kansen laten liggen. De laatste zeven dagen hebben geloof ik teveel van deze groep gevergd. Vijf wedstrijden is natuurlijk niet niks, maar van de andere kant hebben we allemaal jonge jongens. Je zou mogen verwachten dat die tegen een stootje kunnen.


NEC speelde het spel echter goed. Wij moeten het hebben van onze mensen voorin, maar die werden vanavond lam gelegd op de vleugels. Dan wordt je gedwongen tot het spelen van lange ballen en met onze spitsen tegen die verdedigers van NEC was dat bij voorbaat een kansloze zaak.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.