Ruimschootse overwinning NEC2 op SVV

NEC2 had in Schiedam met een pover spelend SVV2 geen enkele moeite. Van meet af aan dicteerden de bezoekers de strijd volledig.

Niettemin was de stand bij rust nog altijd dubbelblank, omdat de Nijmegenaren -gewoontegetrouw- het samenspel te ver doorvoerden en daarmee vergaten de vaak goed opgezette aanvallen doeltreffend af te ronden.

Dat was in de tweede helft anders en het gevolg was dan ook, dat doelpunten niet konden uitblijven. Reeds in de vijfde minuut opende Arno de Jong uit een strafschop de score, nadat Paul Langeveld door Poort binnen het strafschopgebied was neergelegd.

Twee uitstekende doelpunten van Rob Hasselbach, uit passes van Langeveld en Berry Arends, bevestigden daarna de suprematie: 0-3. Ook nadat Bert Willemsen en Wim Wouterse waren vervangen door Ron Groesen en Egbert van de Weer. Alvorens Wouterse het strijdperk verliet kreeg hij nog een gele kaart voorgeschoteld wegens het neerhalen van een tegenstander.