Patstelling in Goffert

NEC en Graafschap verzuimen te scoren

De Gelderse vertegenwoordigers in de nacompetitie hebben elkaar gisteravond in het Nijmeegse Goffertstadion geen duimbreed toegegeven. NEC en het Doetinchemse De Graafschap kwamen niet aan scoren toe waardoor zij beiden momenteel op een punt achterstand staan van FC Den Haag.

Het gebeuren in de Goffert viel voor wat de thuisclub betreft lange tijd tegen. De Graafschap leverde gedurende het grootste deel van de wedstrijd het beste voetbal af, en de ploeg van trainer Sandor Popovics bleek de klap van afgelopen zondag goed verwerkt te hebben. Het had destijds maar een haar gescheeld of de Achterhoekse ploeg had het feest van de rechtstreekse promotie kunnen vieren. FC VVV stak daar op het laatste moment een stokje voor, en Popovics was bang voor een mentale terugval in zijn gelederen.


Uitgehuild
De Graafschap had, echter snel uitgehuild, en NEC moest -zeker in de eerste helft- alle zeilen bijzetten om de streekgenoot van zich af te houden. In de eerste minuut leek het duel te ontaarden in een ordinaire schoppartij. Henk Pieneman vergreep zich onnodig aan Willemse en kreeg direct de gele kaart van scheidsrechter Van Swieten. In het laatste Competitie-duel tussen beide kemphanen vielen twee rode kaarten (voor Hoekman en Loovens), maar na het geel voor Pieneman hielden beide partijen verder toch de vinger aan de pols.
Allengs verschaften de gasten zich een veldoverwicht en bewogen de spelers van NEC zich steeds moeizamer over de grasmat. Terwijl de ploeg van Pim van de Meent niet bij machte was het initiatief van De Graafschap over te nemen, knalde Ton Wildenbeest buiten bereik van doelman Nico Hanssen de bal tegen de rechterpaal. NEC werd er warm noch koud van, en de Nijmegenaren zetten hun aanvallen nog altijd teveel over de wispelturige Danny Hoekman op. Frans Janssen aan de andere kant kampte geruime tijd met een ernstige vormcrisis.


Pittig
De Graafschap kreeg nog een goede kans op een doelpunt, Hans Galgenbeld schoot hoog over na een goed opgezette aanval via Hans Wanders en de pittige Foeke Booy. Nadat Anton Janssen op geel was getracteerd (overtreding t.o.v. Rob Kelderman), tekende John Leeuwerik voor het laatste wapenfeit uit de eerste helft. Hanssen stond paraat om het schot van de middenvelder te keren.
Pas diep in de tweede helft kregen de toeschouwers enig spektakel te aanschouwen. NEC begon langzaam maar zeker daadwerkelijk de weg richting doelman Wilfried Brookhuis in te slaan. Wildenbeest en Galgenbeld doken nog even voor Hanssen op, maar het pressie-voetbal van de thuisclub nam nu duidelijker vormen aan.
NEC veerde verder op, en Bert van de Pol miste maar net een voorzet van Hoekman; Frans Janssen schoot kort daarop tegen Brookhuis op. Hans Wanders probeerde met oneerbare middelen NEC tot stoppen te brengen; na een overtreding aan het adres van Willemse kreeg ook Wanders het geel voor ogen. Brookhuis wist vervolgens andermaal van geen wijken; hij keerde een spetter van de uitblinkende kilometervreter Carlos Aalbers.
Toon Willemse kwam op rechts vervolgens erg ver, en zes minuten voor tijd kreeg invaller Rob Hasselbach toch nog de beste kans van de hele avond. Van de Pol bediende de Elster spits op maat maar de bal vloog hoog de lege staantribune in. Vlak voor tijd blokkeerde het been van John Trentelman nog een inzet van Hoekman. Met de 0-0 patstelling kwam een einde aan het tegenvallende Gelders onderonsje.


NEC-De Graafschap 0-0
Scheidsrechter: Van Swieten.
Toeschouwers: 9.200.
Gele kaarten: Anton Janssen (NEC), Pieneman en Wanders (De Graafschap).


NEC: Hanssen; Willemse, Visser, Van Rossum, Paymans; Aalbera, Vievermans, A. Janssen (Hasselbach); F. Janssen, Van de Pol (Grim). Hoekman.
De Graafschap: Brookhuis; Pieneman, Loovens, Trentelman, Wanders; Wlldenbeest, Kelderman, Leeuwerik (Rosendaal); McNulty, Booy, Galgenbeid (Willems).

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.