‘Eerste duel winnen is stimulans’

NEC-spelers gaan optimistisch de nacompetitie in


“Het eerste duel winnen is een geweldige stimulans om het in de nacompetitie ver te schoppen.”


Eric van Rossum, de 22-jarige verdediger uit het NEC-kamp, ziet met een gerust hart de Graafschap vanavond naar de Goffert komen. In zijn optimisme staat Van Rossum binnen de spelersgroep allesbehalve alleen. Met een 3-2 nederlaag bij DS’79 had niemand nog rekening gehouden. NEC was een week lang in rouw, maar na de 3-2 zege op Heerenveen werd de buit –deelname aan de nacompetitie- alsnog binnengehaald en konden de feesttoeters tevoorschijn worden getoverd.
De stemming in en rond het Goffert-stadion kan niet meer kapot. Van Rossum: “Als NEC tegen Graafschap, RKC en FC Den Haag hetzelfde gaat presteren als in de reguliere competitie, maken wij een hele beste kans op promotie. Dan is het hele seizoen in een klap helemaal goed gemaakt.”Goaltjesdief
Van Rossum speelt, als de Graafschap in Nijmegen slechts met twee spitsen acteert, hoogstwaarschijnlijk op goaltjesdief Foeke Booy. Van Rossum: “Het is een felle klant, die Booy. De enige manier om hem af te stoppen is hem met dezelfde wapens te bestrijden.”
Maakte Van Rossum dit seizoen vrijwel altijd deel uit van de hoofdselectie, invaller Rob Hasselbach –in de vorige nacompetitie goed voor drie treffers- moest ook in zijn tweede NEC-jaar genoegen nemen met de spits-positie in NEC-2. Hasselbach zat afgelopen zondag weer op de bank naast trainer Pim van de Meent, viel in en verzond de juiste eindpass naar Bert van de Pol, die zodoende de derde bevrijdende treffer kon laten aantekenen.


Hasselbach, in NEC-2 goed voor een productie van maar liefst 24 doelpiunten: “Ik voel mij af en toe wel een jojo tussen het eerste en het tweede. Volgend seizoen zit ik in ieder geval in de hoofdgroep. Het gaat er nu om dat iedereen zich voor honderd procent zal inzetten. Eerst twee punten pakken van de Graafschap en dan naar RKC. Trainer Leen Looyen zei vorige week al tegen mij: “Als RKC in de nacompetitie belandt, kunnen de Waalwijkers het wel schudden.” Bij RKC moet NEC minimaal een punt veroveren.
Als je vervolgens hier van FC Den Haag wint, ben je met vijf punten een heel eind op de goede weg. Misschien is NEC dan een of twee punten los van de concurrentie. Maar eerst moeten we natuurlijk beginnen met van de Graafschap te winnen, dat is het belangrijkste.”


Vlammend
Ook doelman Nico Hanssen, die op dit moment nog niet weet bij welke club hij het volgend seizoen tussen de palen staat concentreert zich voor NEC op een vlammend slotakkoord. Hanssen heeft wel zin in een promotiefeest. De Limburger: “Met Fortuna Sittard promoveerde ik naar de eredivisie. Zoiets wil ik hier in Nijmegen ook meemaken, ook al verlaat ik over zes wedstrijden NEC.”
Middenvelder Anton Janssen laat er op zijn beurt ook geen gras over groeien. Op de vraag ‘wat doet NEC tegen de Graafschap’, luidt het antwoord dat niets aan duidelijkheid te wensen overlaat: “Winnen.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.