“Nu winnen we er meer”

Pim van de Meent in z’n nopjes

NEC-trainer Pim van de Meent was na afloop in zijn nopjes met de 2-0 zege van zijn ploeg, maar erkende tegelijkertijd dat er geen schoonheidsprijs op ‘De Luyten’ was weggehaald.

Van de Meent: “Mooi was het allemaal niet, maar dat interesseert me in dit stadium niet zo. Tegen Wageningen probeerde we het vorige week voetballend op te lossen en toen ging we mooi de bietenboot op. Nu Van de Pol nog steeds niet helemaal fit is, heb ik gekozen voor twee spitsen. Laat ze maar komen, zodat wij de zaak met uitballen af kunnen maken. En ik voorspel dat we nu meer wedstrijden gaan winnen.”

“Ik ben ook tevreden over Eric van Rossum. Natuurlijk is Selbach ook een prima voorstopper, maar Peter heeft last van zijn rug. Eric heeft het goed gedaan, maar het is zaak dat hij morgen die medaille weer in de kast legt om er tijdens de training vol tegenaan te gaan. Hij heeft het goed gedaan, maar hij moet niet denken dat hij er al is. Daarnaast speelde Ronnie de Groot ook goed, maar die kleine is nog steeds niet helemaal fit, terwijl Aalbers ook al ziek is. En over Anton Janssen praakt ik niet eens meer. Daar geniet ik alleen maar van.”

Hans Verel sprak twee deuren verder over een verdiende zege van NEC. Verel: “Wij hadden domweg geen antwoord op het agressiev spel van NEC. Van de tien persoonlijke duels verloren wij er zeven of acht. Vooral op de zijkanten konden we geen moment gevaarlijk worden, terwijl we geen greintje zelfvertrouwen hadden. Ja, en dan die misser van Brugel. Die jongen heeft dit seizoen al zes of zeven punten voor de ploeg gewonnen en dan nu zo’n mistrap. Dat kan gebeuren. Ik neem hem niets kwalijk.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.