NEC 2 zet reserves RBC opzij

De wedstrijd tussen NEC 2 en RBC 2 had speltechnisch weinig op het lijf.

In een zeer matige eerste helft kopte in de zeventiende minuut Wim van Zinnen uit een der schaarse goed opgezette aanvallen NEC naar de leiding, maar nog in dezelfde minuut scoorde NEC-aanvoerder Rudy Wyers op ongelukkige wijze de gelijkmaker in eigen doel.

De tweede helft vertoonde een wat levendiger spelbeeld, met name aan Nijmeegse zijde en het was dan ook in overeenstemming met de krachtsverhoudingen, dat Berry Arends – wederom in de zeventiende minuut – de thuisclub voor de tweede maal aan de leiding wist te brengen.

Tien minuten voor het einde zag Rob Hasselbach zijn onvermoeid storen beloond met een uitstekend doelpunt. Via de paal schoot de geblokte spits, na goed voorbereidend werk van Arno de Jong en Berry Arends, de 3-1 eindstand op het scorebord.

De goed leidende scheidsrechter Schuurmans trok geel voor Nijmegenaar Rudy Wyers wegens aanmerkingen op de leiding en voor de Roosendalers John Schrouwen wegens vasthouden.