”Dit voetbal moet je afstraffen”

“Dit soort voetbal moet je kunnen afstraffen. We hadden voor moeten komen. Als dat lukt, speel je die gasten weg. Normaal gesproken moet je scoren. Maar wat wil je. Na die goal van FC Wageningen gingen de gasten met negen man voor de goal liggen. Dan kom je er niet meer doorheen.”


NEC-trainer Pim van de Meent vatte het verloop van NEC tegen FC Wageningen met bovenstaande woorden goed samen. De oefenmeester kon er verder weinig aan toevoegen. Van de Meent wil met zijn NEC-jongens nu mikken op een plaats bij de eerste zes van de ranglijst Van de Meent: “Als de eerste twee, die rechtstreeks promoveren, ook periodekampioen zijn, komen anderen in aanmerking voor deelname aan de nacompetitie.”


Bij FC Wageningen zat de stemming er na afloop van de 1-0 winstpartij uiteraard goed bij Otten en Van Eijk, de Berg-trainers, konden hun geluk niet op. Otten: “FC Wageningen heeft keihard gewerkt en dat werken werd bekroond met de zege. NEC had een optisch overwicht, maar daar win je nog geen wedstrijd mee.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.