NEC: Succes continueren

Na de overwinning op FC Groningen (2-1) berijdt NEC vanavond de tweede fase van de weg die moet leiden tot herstel van de slechte competitié-start in de eredivisie.


De formatie van oefenmeester Sandor Popovics ontmoet in het Sittardse stadion de baandert Fortuna S, dat op zijn beurt ook weer naar succes hunkert. Met name de 0-2 nederlaag van afgelopen zondag tegen FC Den Bosch is in het Limburgse kamp hard aangekomen. Gelouterde Fortunezen als Suvrijn, Holverda, Linford, Koevermans, Hoyer en Frans Thijssen verkeren momenteel in een vormcrisis, waarbij ex NEC-er Thijssen het excuus kan aanvoeren dat hij langdurig geblesseerd is geweest.


“Ach, vormcrisis, wat is een vormcrisis,” roept Sandor Popovics. “Aan die verhaaltjes heb ik niets. Linford kan tegen ons wel een hattrick scoren en Thijssen speelt tegen ons misschien wel de sterren van de hemel. Kijk, Fortuna kan zich voor eigen publiek geen tweede nederlaag op rij permitteren. Die ploeg is ambitieus en reken erop dat die Limburgers tekeer zullen gaan.”


“NEC zal moeten bewijzen dat het onder druk en stress toch goed kan presteren. Tegen Groningen stond er een collectief sterk elftal. En tijdens de trainingen van de afgelopen week heb ik gemerkt dat er in deze groep spelers iets is gegroeid. Eerst moest ik nog allerlei foefjes bedenken om voldoende aandacht te vragen. Nu is dat niet meer nodig. Echt, ik heb het idee dat wè op de goede weg zijn.”


Ronnie de Groot en Danny Hoekman zijn licht gebleseerd uit de wedstrijd tegen FC Groningen te voorschijn gekomen, maar verwacht wordt dat het tweetal zal kunnen spelen. Voor de rest is Popovics van plan vanavond met dezelfde opstelling als tegen FC Groningen in De Baandert van start te gaan. De NEC-trainer: “Dit seizoen heb ik door blessures al genoeg moeten schuiven. Ik ben blij dat ik nu aan het elftal in principe niets hoef te veranderen. En dat gegeven is goed voor de rust en het evenwicht in mijn ploeg.”
De opstelling van NEC ziet er dan ook als volgt uit: Brookhuis, Visser, Mommertz, Van Rossum, De Groot, Van Zinnen, Anton Janssen, Aalbers, Grim, Frans Jansen en Hoekman.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.