Financiële tik voor NEC

NEC heeft een financiële tegenvaller van ongeveer 8000 gulden moeten incasseren.


De spelers Dick Mulderij en Wim van Zinnen hebben namelijk alsnog recht op een premie van 1500 gulden wegens het behalen van de nacompetitie van de Nijmeegse club in hét seizoen 1983-1984. Gevoegd bij een pakket van overige kosten gaat het om eén totaalbedrag van circa 8000 gulden.


Dick Mulderij en Wim van Zinnen liepen de premie wegens het behalen van de nacompetitie, twee seizoenen geleden, mis omdat zij volgens het bestuur van NEC als gevolg van blessures geen daadwerkelijke bijdrage hadden geleverd aan het bewerkstelligen van het verlengstuk van de eerste divisie.


De leiding van de Njjmeegse club was de mening toegedaan dat het geblesseerde duo niet in aanmerking kwam voor de extra premie. Het douceurtje zou volgens NEC uitsluitend weggelegd zijn voor basisspelers en wisselspelers die actief hun steentje hadden bijgedragen aan het bereiken van de nacompetitie.


Geen uitzondering
De arbitragecommissie van de KNVB was echter van oordeel dat Mulderij en Van Zinnen wel degelijk recht hadden op de extra premie, omdat de bijlage van de arbeidsovereenkomst van belde spelers geen uitzondering maakt in geval van. blessures.


Dick Mulderij zal het hoogste bedrag mogen toucheren. Hij vorderde namelijk ook 25 procent van de door hem betaalde premie voor een vrijwillige ziektekostenverzekering, omdat deze krachtens de cao voor rekening van de werkgever is.
Volgens NEC zou Mulderij niet hebben kunnen aantonen dat hij deze premie betaald heeft. Uit een opgave van de verzekeringsmaatschappij bleek echter wel degelijk dat de betrokken speler premie heeft betaald.


Dick Mulderij raakte in de eerste wedstrijd van de derde periode gewond en heeft sindsdien in het geheel niet meer gevoetbald. Wim van Zinnen liep op 1 augustus 1983 in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Volendam een dubbele beenbreuk op en is in het seizoen ’83/ ’84 niet meer in actie gekomen.


Behalve de premie en bijkomende kosten werden NEC ook de KNVB-kosten (235 gulden) en partij-kosten (360 gulden) in rekening gebracht.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.