NEC onderschat AVW’66 niet

Ofschoon beide clubs er geen geheim van maken hun competitiebelangen te laten prevaleren, kleven aan de bekerontmoeting tussen NEC en AVW ’66 toch enkele aardige aspecten.


De Nijmeegse eredivisieclub, in november ’83 nog van de partij in het Europa-Cuptoernooi voor bekerwinnaars, kende in het nabije verleden veel problemen met amateurploegen tijdens wedstrijden om de KNVB-beker. Zo werd NEC vorig jaar uitgeschakeld door zaterdagclub NSW en had de Goffertéquipe twee jaar geleden jaar de grootste moeite om langs Quick Boys te komen. Via een ‘replay’ bereikten de Nijmegenaren de tweede ronde om vervolgens toch nog de kwartfinale te bereiken.


Gezien dit verleden en de prestaties van NEC tot nu toen in de eredivisie is er bij de Nijmegenaren geen sprake van onderschatting. Middenvelder Anton Janssen hoopt bij een klinkende overwinning op de amateurs uit Westervoort zelfs op een nieuwe start voor de eredivisieclub.
Janssen: “De wedstrijd tegen AVW leeft zelfs enorm in de spelersgroep. Nee, van onderschatting is geen sprake. Als we de volgende ronde bereiken, moet dat voor ons een stimulans zijn om op die weg verder te gaan. Vier punten uit tien wedstrijden dat is dus gewoon ontzettend negatief. Erger kan bijna niet. Met een zege op AVW moeten we die slechte periode afsluiten. Met wervelend voetbal een nieuwe start maken en dan die lijn volgende week doortrekken in de wedstrijd tegen Den Bosch.”Voor AVW’66 betekent een optreden in het ‘grote’ KNVB-bekertoernooi een volledig nieuwe ervaring. Het ambitieuze gezelschap van de al even ambitieuze oefenmeester Jaap de Knegt staat momenteel op een gedeelde tweede plaats in de eerste klasse C van het zaterdagvoetbal en is gebrand op een bekerstunt. In Westervoort en omgeving heeft de leiding van AVW’66 18.000 folders verspreid waarin het duel met de Nijmeegse eredivisieclub onder de aandacht wordt gebracht. Op het sportterrein aan de Hamerdenseweg in Westervoort worden vanmiddag om 15.00 uur twee a drieduizend toeschouwers verwacht. Voor iedere, honderdste toeschouwers heeft een sponsor een horloge beschikbaar gesteld.


“Uiteraard zijn we deze week uitgebreid met de wedstrijd tegen NEC bezig geweest,” vertelt AVW ’66-trainer Jaap de Knegt “Maar zaterdag om vijf uur concentreren we ons weer op de komende competitiewedstrijd tegen Genemuiden. Meedoen aan de KNVB-beker is leuk, de competitie is voor mij echter belangrijker.”


“AVW’66 speelt altijd met drie spitsen en dat zullen we ook tegen NEC doen. Kijk, we zitten in de positie van underdog en dat voetbalt gemakkelijker. Een voorspelling? Ach, wat moet ik er van zeggen. NEC is een profclub, AVW ’66 een amateurclub. Normaal gesproken zijn we kansloos. Maar gezien de voorgeschiedenis van NEC in het bekertoernooi hoop ik in mijn hart op een verrassing.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.