Nanninga is NEC 2 de baas

Alhoewel NEC in Maastricht tegen MVV 2 bij de rust nog met 1-0 leidde, moesten de Nijmeegse reserves uiteindelijk toch met een 4-1 nederlaag genoegen nemen.

In een vrijwel gelijkopgaande eerste helft bezorgde Paul de Kadt NEC 2 in de 44e minuut de leiding. Na de hervatting boog Dick Nanninga binnen 10 minuten in zijn eentje de 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong. Ook na deze achterstand bleef NEC goed partij bieden.

Opvallend was wel de grotere fysieke kracht van de zuiderlingen. Dat de nederlaag uiteindelijk toch nog zo hoog uitviel, was te danken aan het feit dat de Nijmeegse achterhoede niet attent genoeg reageerde bij twee zogenaamde ‘dode momenten’.

Merkx en Ponders profiteerden daar in de 28e en 40e minuut van door de overigens goed keepende Paul te Boekhorst kansloos te passeren, waarmede de weliswaar verdiende maar enigszins geflatteerde 4-1 eindstand op het scorebord kwam.