”Ik kan nu alles weer”

Anton Janssen is vier weken lang door een hel gegaan. De middenvelder van NEC raakte op zaterdagavond 24 augustus in de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles aan zijn knie geblesseerd, nadat hij een sliding had gemaakt.


Daags na het verloren duel in Deventer kon hij niet eens lopen en alles wees er op dat Anton Janssen wel eens lang uit de roulatie zou kunnen zijn. Maar plotseling is de NEC’er weertopfit. Gisteren trainde hij voor het eerst na vier weken weer voluit en normaal gesproken maakt hij zondag deel uit van het elftal dat de moeilijke uitwedstrijd tegen Haarlem moet spelen.


“Het is echt ongelooflijk wat er gebeurd is,” zegt Anton Janssen. “Toen ik na die wedstrijd tegen Go Ahead Eagles zoveel last van mijn knie had, was ik bang voor een meniscus. Bij nader onderzoek kwam aan het licht dat er een kniebandje gescheurd was, maar die blessure zou normaal gesproken snel kunnen genezen. Toen ik echter pijn blééf houden is er een kijkoperatie verricht en toen bleek dat mijn knie er in feite goed uitzag. Er was alleen sprake van een ‘plooitje’, maar dat zou uit zichzelf goed. moeten komen.”


Hevige pijn
“Vorige week donderdag wilde ik eindelijk weer eens proberen te trainen, maar toen kreeg ik weer hevige pijn aan mijn knie en enkel als ik bepaalde extreme kapbewegingen maakte.”
Op dat moment begreep de medische staf van NEC dat er maatregelen genomen moesten worden. “Nadat clubarts Van Ochten de contacten had gelegd, ben ik maandag naar Ted Troost gegaan. Toen ik mijn klachten op tafel legde was het voor hem een duidelijke zaak. Het scheenbeen bleek niet recht op het bovenbeen te rusten en dat was er de oorzaak van dat ik met name bij kapbewegingen zoveel pijn had. Hij heeft toen eens flink aan dat been getrokken en je kunt het geloven of niet, maar de pijn was weg. Man, ik wist niet hoe ik het had.”


Heerlijk gevoel
In een opgewekte stemming stapte Anton Janssen gistermorgen dan ook in zijn auto om zich naar de training van NEC te begeven. Alsof er niets aan de hand was geweest. “Ik kan weer alles. Je hebt het zelf kunnen zien tijdens de training. Het is werkelijk een heerlijk gevoel na al die weken weer eens tegen een bal te kunnen trappen en dat zonder een centje pijn.”
Anton Janssen gaat er van uit dat hij zondag in Haarlem weer zijn vertrouwde stekkie op het middenveld kan innemen. “Ik kan je wel zeggen dat ik vreselijk sta te popelen. Ik ben conditioneel gezien natuurlijk wel achterop geraakt na al die weken rust, maar normaal gesproken moet ik die achterstand deze week voor een groot gedeelte kunnen wegwerken. En dan vliegen we er zondag weer lekker in.””Ik heb vervelende weken achter de rug. Doordat ik niet kon spelen miste ik toch de echte spanning. En als je dan op de tribune de wedstrijden ziet, dan doet het je veel pijn dat het momenteel bepaald niet naar wens verloopt. Maar je bent machteloos.”


Hoewel zowel Anton Janssen als trainer Sandor Popovics geen woord van kritiek willen uiten op de medische staf van NEC (“Die mensen doen ook hun best”), mag gerust worden gesteld dat de beslissing om Ted Troost in te schakelen wat aan de late kant is geweest.
Immers, Troost heeft toch in het verleden talloze malen bewezen sporters in zeer korte tijd van slepende blessures af te kunnen helpen. Hij kent dus het klappen van de zweep.


Punten gekost
Sandor Popovics is dolblij dat hij zondag weer over Anton Janssen kan beschiken. “Het is altijd moeilijk aan te tonen, maar ik ben ervan overtuigd dat zijn afwezigheid ons in de afgelopen weken punten heeft gekost. Meer wil ik er eigenlijk niet over zeggen. Ik vind het alleen maar fijn dat Anton weer fit is en ik hoop dat hij zondag mee kan doen. Ik kan me voorstellen dat hij nog geen hele wedstrijd kan spelen. We zien daarom wel hoe ver hij komt.”


Datzelfde is van toepassing op Frans Janssen. De NEC-speler raakte in de uitwedstrijd tegen Feyenoord aan zijn heup geblesseerd en zijn rentree leek nog lang niet nabij.
Maar gisteren heeft Frans Janssen voor het eerst weer volop deelgenomen aan de training en gezien de manier waarop hij zich in het strijdgewoel mengde, mag zijn comeback misschien zondag ook verwacht worden.


Hoe dan ook: het ziet er in ieder geval naar uit dat het grootste blessureleed bij NEC inmiddels geleden is.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.