“Fluitconcert is keihard, maar terecht”

“Het fluitconcert van het publiek na de eerste helft was voor mijn spelers keihard maar terecht.”


NEC-trainer Popovics erkende het feit dat zijn manschappen met name in de eerste helft teleurstellend voetbal hadden geproduceerd. Popovics: “NEC hield de bal geen seconde vast, de aansluiting tussen de linies liet te wensen over, er vielen gaten. We trokken ons teveel terug. Ik had vorige week met elke selectiespeler een persoonlijk gesprek van een kwartier.
Ik ben druk bezig met deze groep, maar tot nu toe wil het maar niet lukken. Van de Pol hield ik er in eerste instantie buiten gezien zijn wanprestatie in het tweede team.”


“Toch zal ik vannacht lekker gaan slapen. Als je dit hebt gezien, zeg je: ‘Wat is er toch van AZ’67 geworden, na al die successen’. En over NEC kun je nog stellen: ‘Wat gaat het worden’, aldus Popovics.


Frits Soetekouw, de AZ-trainer die de overspannen Joop Brand verving, merkte op: ‘In de eerste helft speelde AZ’67 zijn eigen spel. Daardoor werd NEC teruggedrongen. We speelden allesbehalve op de counter. Gezien het vertoonde spel in de tweede helft, ben ik achteraf toch nog blij met dat punt AZ’67 veroverde in de laatste twee duels drie punten, in mijn achterhoofd ben ik dan tevreden.’


Popovics gooide er uiteraard weer de nodige grappen tegenaan: “Bij AZ’67 werden voorzetten als speren afgeleverd. Mijn spelers deden eerst altijd een plasje voor ze een voorzet gaven, zo lang duurde het.”


Blikkend in de toekomst voor wat betreft Frans en Anton Janssen, stelde Popovics wat somber vast: “Frans fietst nu, het zal nog twee, drie weken duren vooraleer hij weer mee kan doen.
Met Anton heb ik om half zes (zaterdag, red.) nog even apart getraind. Ook Anton zie ik de komende drie weken nog niet meedoen.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.