“Misschien weer tegen FC Utrecht”

Anton Janssen, de NEC-middenvelder, heeft -zo hebben contrastfoto’s deze week uitgewezen- zo’n twee weken niet voluit kunnen trainen.


“Misschien kan ik volgende week zondag tegen FC Utrecht weer van de partij zijn, maar de thuiswedstrijd tegen MVV, komende zaterdag, zal ik toch in ieder geval aan mij voorbij moeten laten gaan”, aldus Anton Janssen.


Door de contrastfoto’s kwam aan het licht dat Janssen een scheurtje in de knieband bij zijn linkerknie heeft. Vlak daaronder bevindt zich een bloeduitstorting. Anton Janssen: “Eerst maar eens een week rust. Morgen ga ik voorzichtig weer met de bal aan de gang. De knie moet dan wel helemaal ingepakt zijn. Het gebeurde allemaal in de uitwedstrijd tegen de Eagles. Ik wilde de bal spelen en een tegenstander maakte een sliding waarbij mijn onderbeen werd weggetrokken. Vanaf dat moment zat ik met dat scheurtje.”


Brookhuis
Komende zaterdagavond hoopt Wilfried Brookhuis andermaal tussen de Nijmeegse palen te staan. “In de jongste uitwedstrijd tegen Feyenoord zette ik in de eerste helft mijn noppen in de grond, en ik verdraaide tegelijkertijd mijn knie. Afgelopen dinsdag is er vocht uit de knie gehaald. Gisteren heb ik gerust, vandaag en morgen wil ik weer trainen. Ik denk wel dat ik tegen MVV kan aantreden”, aldus Brookhuis.


In het Nijmeegse kamp zijn momenteel nog Frans Janssen, Ron de Groot en Bert van de Pol geblesseerd.


AVW’66
Inmiddels lootte NEC voor de eerste bekerronde AVW’66 uit Westervoort. De trainer van de zaterdag eerste klasser, Jaap de Knegt, stelt: “Met NEC ben ik, en met mij denk ik heel Westervoort, bijzonder in mijn sas. Het is een club uit de regio die ongetwijfeld veel publiek zal trekken. Diep in mijn hart geloof ik niet dat we tegen NEC een kans maken. Hoewel, bij voetbal weetje het toch maar nooit.”


AVW’66-NEC wordt gespeeld op zaterdagmiddag 12 oktober.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.