Tegenvallende start voor NEC-jeugd

In het openingsduel van de landelijke Jeugd-competitie legde het team van NEC een tegenvallende prestatie neer op de Goffertmat. Het bezoekende De Graatschap zegevierde uiteindelijk met 4-3.


Binnen vijf minuten had Richard Reulink uit een gave voorzet van Arthur Isselman kunnen scoren, maar de bal ging voorbij het doel. Het offensief van NEC resulteerde in een doelpunt van Peter Peinder (1-0).


De Graafschap jeugd bleef bij de les en ging door met gegroepeerd voetbal. De gelijkmaker kon niet uitblijven, vooral daar het Nijmeegse verdedigingscentrum zwak was. Uitblinker Michiel van Oosterhout maakte beheerst gelijk (1-1) met een lob over de uitgelopen keeper Monsma en bracht door een goede solo de blauwwitters verdiend op 1-2.


De Peinder en Van de Broek bleven gevaarlijk, maar probeerden te veel alleen. Door de goed spelende Robert ten Donkelaar uit een voorzet van Geerts liep De Graatschap nog uit (1-3).

De NEC-jeugd viel ook na de thee op door individuele kwaliteiten, maar niet door effectief samenspel. De sterke defensie van De Graafschap, met Van Halen, Lensink, Retuink en de uitblinkende Michiel Buiting had weinig moeite met de Nijmeegse aanval. De voorsprong liep door invaller Ron Gerritsen op 1-4 uit. Van de Broek bracht uit een dubieuze penalty de stand nog terug tot 2-4 en de goed ingevallen Van Mourik zorgde voor 3-4.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.