NEC wil vlammen

Twee punten tegen MVV noodzakelijk voor ploeg Popovics

NEC speelt vanavond de meer dan belangrijke thuiswedstrijd tegen MVV. Winst is een noodzaak voor de ploeg van Sandor Popovics, omdat bij opnieuw een puntenverlies het gat met de middenmoot te groot wordt. Popovics spreekt dan ook van een ‘Vierpunten-wedstrijd.’


Popovics: “Wij mogen de wedstrijd tegen MVV absoluut niet verliezen. Je moet er vanuit gaan dat NEC 80% van de punten in eigen stadion moet pakken. Daarom treur ik nog steeds over de nederlaag tegen Excelsior, al ben ik me ervan bewust dat we daar niet al te lang bij stil moeten blijven staan. Het was doodzonde, maar we moeten verder. Ik ben er van overtuigd dat we ook tegen de zogenaamde toppers in ons eigen stadion kunnen vlammen. We moeten tegen MVV in ieder geval twee punten pakken. Doe je dat niet, dan verlies je de aansluiting met de rest van het peloton en bungel je met drie andere clubs onderaan. Dat moeten we ten alle tijden zien te voorkomen.”


“Natuurlijk besef ik dat MVV hier voor één punt komt, maar met zulke feiten heb ik als trainer leren leven. Zelfs in de eerste divisie waar geen ploeg kon degraderen, kwamen ploegen bij ons, alleen om niet verliezen. Daarom is het ook zo belangrijk dat we morgen furieus beginnen. Wij moeten dat eerste doelpunt maken en bij die 1-0 niet ophouden. Een 1-0 is in mijn ogen namelijk geen voorsprong. Het is belangrijk dat we tegen MVV een goede uitslag neerzetten. Wij moeten proberen om negentig minuten lang te domineren. Zorgen voor het spektakel, want iedereen kan dan wel zeggen dat het Nijmeegse publiek bij voorbaat negatief is. Ik heb gemerkt dat als je spektakel biedt de toeschouwers automatisch achter de ploeg gaan slaan. Dat heb je tegen Sparta kunnen zien en in de tweede helft tegen Excelsior.”


Sandor Popovics heeft tegen MVV in ieder geval weer de beschikking over Carlos Aalbers, die zijn schorsing van een wedstrijd erop heeft zitten. Ook Ton Wildenbeest zal er van het begin af aan bij zijn, terwijl Wim van Zinnen en Ronnie de Groot in ieder geval op de bank plaats zullen nemen.


Wim van Zinnen had gistermiddag een gesprek met Henk van de Water over een contractverlenging. Daarmee werd in ieder geval duidelijk dat wat de middenvelder betreft FC Den Haag van de baan is. Van Zinnen: “Na mijn eerste wedstrijd met het tweede belde Pim van de Meent me op hoe het gegaan was. Daar kon ik alleen maar positief over zijn. Van de Meent liet toen duidelijk blijken dat de belangstelling van FC Den Haag nog steeds bestond en beloofde mij de volgende dag te bellen. Daarna heb ik niets meer gehoord. Ik ben echter niet van plan om achter Den Haag aan te lopen. Als zij me willen hebben, hadden ze moeten bellen. Dat is niet gebeurd, dus blijf ik het liefst bij NEC. Van die blessure heb ik helemaal geen last meer. Ik voel me voor de volle 100% genezen. Ik mis alleen nog wedstrijdritme, maar ik speel dan ook zoveel mogelijk wedstrijden met het tweede, dus dat moet vanzelf terugkomen. Er zijn alleen nog een paar kleine dingen die tussen mij en NEC opgelost moeten worden, maar daar komen we wel uit. Tegen MVV zit ik op de bank en iedereen die mij kent weert hoe graag ik weer een wedstrijd met de jongens wil voetballen.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.