‘Ik leer van Sije’

Erik van Rossum, de 22-jarige voorstopper, beleefde een beroerde oefenperiode. Al na de eerste wedstrijd tegen AZ ’67 werd Van Rossum ziek, om pas tegen Israël voor het eerst weer in het veld te verschijnen. Toch doet Popovics vanavond een beroep op Van Rossum in de wedstrijd tegen Roda JC. Van Rossum: “Waarom niet. Conditioneel ben ik helemaal terug, dus ik verwacht geen problemen. Ik begin als rechtsback op Meijer, maar eindig toch in het centrum omdat hij constant naar binnen trekt.


Ja, ik ben blij met de komst van Brookhuis. Je zag het in dat eerste trainingspartij,toen hij gelijk al aanwijzingen gaf. Dat vind ik prima. Ik leer ook nog steeds van Sije Visser. Zijn aanwijzingen tijdens de wedstrijd zijn voor mij erg belangrijk.


Sinds de komst van Popovics vind ik de sfeer bij NEC duidelijk verbeterd. Hij is ook eerlijk en maakt totaal geen onderscheid Als er iemand niet goed speelt krijgt ‘ie op z’n donder. Namen spelen daarbij geen rol en dat is wel eens anders geweest. Ik heb vertrouwen in dit seizoen. Nu zullen we vaak als de underdog van start gaan, waardoor veel ploegen zich in ons zullen vergissen.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.