‘De besten spelen’

De 30-jarige Frans Janssen wordt vooral dit seizoen beschouwd als een van de routiniers in het jonge team dat NEC in de eredivisie binnen de lijnen brengt. De middenvelder vind echter dat hij zelf nog steeds niet te oud is om te leren.


Wanneer het op verdedigen aankomt, geraakt Janssen nog te vaak in de problemen. Dat was vooral te zien in de wedstrijd tegen Spartak Trnava. “Verdedigen is niet mijn sterkste punt, maar in de eerste divisie was dat met deze ploeg natuurlijk niet vaak nodig, terwijl ik daarvoor altijd als aanvaller gespeeld heb. Je bent echter nooit te oud om te leren. Ik mis nog te vaak de juiste momenten om een vent aan te pakken. Meestal sta ik te ver van hem vandaan als hij de bal aangespeeld krijgt en voor ik het dan weet ben ik hem kwijt


Als er wedstrijden komen waarin die verdedigende taak centraal komt te staan en Popovics mij liever op de bak houdt, heb ik daar geen moeite mee. Met zestien man zullen we tenslotte de punten moeten pakken en tegelijkertijd de poen. Zo is het toch. Dan vind ik dat de besten moeten spelen. Hoor ik daar op dat moment niet bij, dan zijn de trainingen bij uitstek geschikt om je terug te knokken in de basis.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.